Dispare o parcare importantă din centrul Timișoarei. Ce pregătește primăria pentru șoferii...

Dispare o parcare importantă din centrul Timișoarei. Ce pregătește primăria pentru șoferii care își lasă mașinile în zonele ilegale

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste pentru șoferii din Timișoara. Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că parcarea Modex, aflată chiar în centrul Timișoarei, va dispărea în câțiva ani. Asta pentru că în proiectul de reabilitare a Pieței Victoriei este prevăzut ca parcarea să fie transformată în piațetă.

“În proiectul de reabilitare a Pieței Victoriei este prevăzut ca parcarea Modex să devină piațetă, va fi amenajată în același stil cu spațiul dintre Operă și Catedrală.


Acolo va fi montată și o statuie ecvestră”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a anunțat că, cel mai probabil până la sfârșitul anului, va fi implementat un sistem inteligent de parcare în zona verde și roșie, fiind demarată procedura de achiziție pentru studiul de fezabilitate de către Societatea de Drumuri Municipale.

“Acest sistem va arăta în timp real dacă un loc este ocupat sau nu. De asemenea, se va verifica dacă există parcare frauduloasă, nu mai trebuie să meargă inspectorii în parcări. Prin noul sistem, se notifică automat controlorii că într-un anume loc există o mașină parcată pentru care nu s-a plătit. O să meargă controlorii doar să aplice documentele de amendare, la țintă. Altfel, cu camerele video din parcare, există și fotografie a mașinii respective gata făcută. Este un sistem foarte evoluat, maximul la ce există. Se subînțelege că odată ce ai văzut unde sunt locuri libere, pui degetul pe telefon unde dorești să parchezi, se comută pe GPS și ești dus la parcarea respectivă. Ești informat la ce distanță sunt locurile libere, alegi unde vrei să mergi și te duce Waze acolo”, a explicat Nicolae Robu.

Totodată, potrivit primarului Timișoarei, se vor pune și senzori în locurile unde este interzis să se staționeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.