Distincție specială pentru Aura Twarowska, directorul artistic al festivalului Lugoj Clasic

Distincție specială pentru Aura Twarowska, directorul artistic al festivalului Lugoj Clasic

1
DISTRIBUIȚI
Mezzosoprana Aura Avram Twarowska face parte din Academia Româno-Americană de Artă şi Ştiinţe.

Mezzosoprana Aura Avram Twarowska face parte din Academia Româno-Americană de Artă şi Ştiinţe. Decizia a fost luată în prestigiosul for academic româno-american, recent, în cadrul celui de-al 42-lea congres al acestuia, desfăşurat sub titulatura „ARA la Centenarul Marii Uniri”, la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca.

Aura Twarowska a fost primită oficial, iar acceptarea s-a facut prin votul membrilor pe baza unui dosar de studii şi activitate.În semn de mulţumire pentru primirea ca membru in ARA, Aura a susţinut un recital pentru cei prezenţi la congres cu lucrări din creaţiile lui Gabriel Fauré şi Tiberiu Brediceanu, în Sala cu Oglinzi a Primăriei din Cluj Napoca, acompaniată la pian de Evelin Roman. Evenimentul primirii solistei de operă în American Romanian Academy of Arts and Science vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit, exact înainte de deschiderea oficială a Festivalului Lugoj Clasic, al cărei director artistic este.

„Întotdeauna mă întorc cu dragoste spre Lugojul natal, aici unde Podul de Fier unește peste spațiu și timp locuitorii orașului, unde muzica lui Tiberiu Brediceanu și a lui Ion Vidu păstrează vie identitatea muzicală a Banatului, unde părinții și prietenii mă așteaptă cu brațele deschise… Vă invit să vă alăturați mie și, împreună, prin muzică, pictură, fotografie, carte, teatru, modă și dans, să sărbatorim 100 de ani de istorie – un secol de artă, la cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional LUGOJ CLASIC”, sunt gândurile cu care Aura Twarowska, directorul artistic al festivalului, invită iubitorii de tradiție și artă, la un regal de evenimente.

Pentru că suntem în anul centenarului, cea de-a treia ediție a festivalului este concepută să reflecte identitatea Lugojului pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuiea Marii Uniri.
Cele 16 evenimente se desfășoară între 25 mai și 13 iunie 2018, în diverse locuri, precum Casa Brediceanu, Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică, Școala de Muzică ”Filaret Barbu” și în lăcașuri de cult din municipiu.

Ca și în anii precedenți, Festivalul „Lugoj Clasic” își propune să promoveze talentele și valorile locale, oferindu-le posibilitatea de a se exprima în fața publicului, dar aduce și artiști consacrați atât pe scenele din tară, cât și de peste hotare.


Festivalul este realizat de Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul finaciar al Primăriei Lugoj, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj și al Consiliului Județean Timiș.

Aura Twarowska (născută Aurora Eleonora Avram în 1967, Lugoj, România) este o mezzosoprană de origine română, solistă la Opera Națională Română Timișoara (1997-2010) si la Opera de Stat din Viena (2007 -2016).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.