Dublă anchetă după ce o fată de 13 ani a născut un...

Dublă anchetă după ce o fată de 13 ani a născut un copil mort

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Două anchete au fost demarate de Poliția Arad, respectiv de către Spitalul Orășenesc Ineu, după ce o fată de 13 ani a născut pe cale naturală un copil care a fost declarat mort.


Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, citată de site-ului aradon.ro, oamenii legii au deschis o anchetă in rem pentru ucidere din culpă și urmează să aibă loc audieri.

În acest caz fătul va fi expertizat medico-legal și urmează să se stabilească cauzele, dar și momentul decesului. De cealaltă parte, conducerea Spitalului Orășenesc a început o anchetă internă, întrucât asistenta medicală de pe ambulanță a fost acuzată de părinții fetei de comportament abuziv.

Mama minoră este din satul Prunișor, județul Arad, și era gravidă în luna a noua, atunci când a intrat în travaliu, în noaptea de miercuri spre joi. Tânăra a ajuns la spital la ora 02.10 și a născut 15 minute mai târziu. Fătul, de sex feminin, cu o greutate de 1820 de grame, a fost declarat mort, fiind deja în stare de descompunere, ceea ce le indică medicilor un deces de câteva zile.

Acum, părinții adolescentei o acuză pe asistenta de pe ambulanță că le-a înjurat fata pentru că se plângea de dureri și că ar fi pus-o pe un scaun, nu pe targă, cu picioarele strânse. Cazul a intrat și în atenția Protecției Copilului pentru că există informații că tatăl este major, un tânăr de 18 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.