ElectroRuga de la Buzad: Muzică bună, performance-uri artistice inedite, târg cu meșteșugari...

ElectroRuga de la Buzad: Muzică bună, performance-uri artistice inedite, târg cu meșteșugari locali și drumeții în natură

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediție a festivalului rural Electroruga, care va avea loc în perioada 1- 2 septembrie, propune amatorilor de drumeții o serie de concerte live și seturi ale unor DJ într-un cadru mirific, intenția organizatorilor find aceea de a crea o interacțiune activă între „lumea de la oraș și lumea de la sat“.

Evenimentul are loc în weekend-ul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și are loc în satul Buzad, la aproximativ 45 de kilometri de Timișoara, într-un peisaj de poveste. “Primăria Bogda încurajează inițiativele de dezvoltare ale zonei, ne bucurăm și sprijinim organizarea evenimentelor care aduc turiști pentru că ne dorim ca Buzadul să devină o destinație de recreere pentru cât mai mulți orășeni”, a declarat viceprimarul primăriei Bogda, Iasmin Ciprian Iovănuț.

Pe lângă concerte, evenimentul include și alte activități, printre care se numără ateliere creative de scratching (alături de DJ-ul britanic JFB), tehnici de improvizație teatrală, proiecții TIMISHORT, atelier de ciobăneală sau ateliere de confecționat măști tradiționale, cusut tradițional și caligrafie.

„Festivalul de la Buzad este o gură de oxigen în turismul rural. Ne-am bucurat de această inițiativă și îi asigurăm pe organizatori de tot sprijinul nostru“, a declarat Delia Barbu, director ADPT.

Prima zi a festivalului este dedicată muzicii electronice și aduce în fața melomanilor o serie de artiști, unii dintre ei aflați pentru prima dată în România. Distracția debutează la ora 16 și include recitaluri cu The Herbalizer (live), Nopame (live), JFB, MC Xander (live), Brigada Artistică Urbană (live), Enei, DC Breaks and Loadstar presents Opposition.
„Printre numele care vor fi prezente la acest eveniment se numără și The Herbalizer.


Noi am vrut să îi aducem mai demult la TM Base și ne bucurăm că vor fi prezenți. Mai avem o serie de artiști binecunoscuți. Până acum am anunțat două nume mari din aria drum and bass-ului și vom mai avea încă un headliner“, spune Florin Unguraș (UFO), din partea TM Base. Ziua a doua, Street Spirit, aduce în fața publicului o serie de performance-uri inedite puse în scenă de artiști stradali din toată lumea, line-up-ul find alcătuit cu sprijinul Asociației londoneze THE BUSKING PROJECT.

Pe toată perioada festivalului la fața locului va exista o alee a producătorilor locali din Timiș și Arad care își vor expune și comercializa produsele. O parte din locuitorii buzădeni vor caza în regim BNB orășeni care vor dori să aibă experiența unei nopți dormite la țară. Transportul în cele două zile este asigurat prin autobuze puse la dispoziție de organizatori, patru dintre ele fiind amenajate ca PARTY BUS, cu DJ locali cunoscuți. “Dorim sa promovăm în cadrul festivalului producătorii locali, care să poată expune și vinde produse tradiționale, sa oferim participanților o experiență autentică prin posibilitatea de cazare în casele sătenilor. Suntem siguri că sătenii din Buzad și din împrejurimi ne vor fi alături și ne vor sprijini în activitățile ce se vor desfășura în măsura în care ei se vor implica alături de organizatori pentru promovarea acestei minunate zone”, spune Cristian Philipp, organizator al festivalului.

Înaintea festivalului, la Buzad va avea loc și o acțiune inclusă în proiectul cultural „Despre pământ. Oameni și caselelor din Banat”, sub forma unei campanii de conștientizare a potențialului caselor rurale din pământ. În cadrul atelierelor se va realiza o tencuială decorativă cu rol de pictură murală pe fațada unei case din pământ, se vor experimenta diverse tehnici tradiționale și se va construi un pavilion deschis comunității din satul Buzad. Rezultatele atelierelor vor fi marcate și incluse într-un circuit turistic, putând fi vizitate pentru prima dată în cadrul Festivalului ELECTRORUGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.