Elevi de liceu din medii defavorizate, mai multe şanse să ajungă la...

Elevi de liceu din medii defavorizate, mai multe şanse să ajungă la facultate

0
DISTRIBUIȚI

facultate

O sută de elevi de liceu vor avea o şansă mai mare la o educaţie de calitate în mediul universitar după ce vor fi consiliaţi de specialişti ai Universităţii de Vest Timişoara. Ei vor fi parte dintr-un proiect coordonat de Departamentul de Psihologie al UVT. Tinerii vor discuta cu specialiştii din proiect, iar pe baza discuţiilor avute li se va întocmi un profil vocațional, pe baza acestuia urmând să fie ghidaţi spre un anumit domeniu de studiu universitar.

Tinerii din medii defavorizate vor fi ghidaţi de specialişti pentru a putea alege continuarea studiilor la nivel universitar.  „Găsește-ți calea spre UVT”  este unul din cele șase proiecte câștigate de UVT în urma competiției de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2018.


Proiectul este coordonat de Ramona Paloș, de la Departamentul de Psihologie al UVT, şi se va derula în intervalul 23 mai – 13 decembrie 2018. Oiectivul general al acestuia este creșterea echității sociale și facilitarea accesului elevilor la învățământul superior prin dezvoltarea unor parteneriate noi cu instituțiile de învățământ preuniversitar din medii defavorizate, în vederea consilierii și orientării în carieră a elevilor.

În cadrul consilierii accentul va fi pus pe testarea vocațională a unui număr de cel puțin 100 de elevi din licee din medii defavorizate, în vederea realizării consilierii și orientării lor în carieră în conformitate cu pofilele vocaționale identificate. De asemenea, vor fi instruiți cel puțin 50 de profesori pentru realizarea de activități de consiliere vocațională primară și vor fi informați părinții cu privire la necesitatea și importanța orientării în carieră a copiilor lor. Prin rezultatele sale, proiectul va contribui la extinderea parteneriatelor cu mediul preuniversitar și dezvoltarea ofertei de servicii de consiliere și orientare în carieră a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT – care va avea astfel și o componentă adresată elevilor, nu doar studenților. Prin accesarea noii structuri a site-ului Centrului, elevii pot adresa întrebări specifice consilierilor și pot beneficia de un screening inițial orientativ pentru identificarea intențiilor vocaționale. În plus, va fi elaborat un ghid de lucru cu exerciții și aplicații utile profesorilor în procesul de consiliere vocațională primară a elevilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.