EXCLUSIV Consilierul personal al primarului Robu, tovarăș de chefuri cu interlopii din...

EXCLUSIV Consilierul personal al primarului Robu, tovarăș de chefuri cu interlopii din Timișoara FOTO UPDATE 1 Reacția lui Lucian Boncu

2
DISTRIBUIȚI

 

Ionuț Nasleu (stânga) și interlopul Lucian Boncu (dreapta) Sursa foto: Facebook

Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei Nicolae Robu, care are printre atribuții activitatea Corpului de Control Intern și Antifraudă și „problemele de securitate” din oraș, apare în mai multe fotografii postate pe Facebook alături de interlopi celebri în orașul de pe malurile Begăi.

Nasleu este un apropiat al lui Nicolae Robu, a absolvit Facultatea de Teologie, a fost ofițer SRI, senator al PRM, trecând apoi la PNL. Fostul ofițer SRI este apropiat de Teodor Tuducan, consăteanul său din comuna cărășeană Obreja, prietenul lui Nicolae Robu, care a obținut construirea ilegală a benzinăriei ilegale de pe Calea Lugojului. PRESSALERT.ro a dezvăluit că omul de încredere al primarului Robu se plimba cu un BMW care aparținea firmei Danyflor, care are contracte de milioane de euro cu Primăria Timișoara pentru prinderea câinilor fără stăpân, ulterior Nasleu agresându-l verbal pe fotoreporterul site-ului. Deși a câștigat doar 1975 lei pe lună, conform declarației de avere din 2016, Nasleu a petrecut o vacanță de lux în Caraibe și a dat ”vina” pe nașul său milionar din America. Nasleu este în consiliul de administrație de la Retim pentru că primarul Robu a susținut că este unul dintre oamenii ”în care am încredere” și a fost numit, luna trecută, șeful consiliului de administrație de la Piețe SA.

În toate fotografiile, Ionuț Nasleu apare alături de interlopul Lucian Boncu. Cel care a postat fotografia din 30 octombrie 2017, după ce a anunțat că ”eating friptură” a comentat la fotografie doar atât ”Luci & Ionuț”. În imagine, Nasleu, cu șapcă pe cap, zâmbește, în timp ce Boncu ciocnește cu un comesean. Într-o altă fotografie, de anul acesta, din 22 februarie, cel care a postat-o a scris ”Luci, Plopu, Pasan, Cârciu, Zmeu, Marius, Tudor & Vali. O mare familie”. În această imagine, consilierul personal al primarului Timișoarei apare zâmbitor, în capul mesei. Nu lipsesc imaginile cu mâncărurile și vinurile consumate. În alte fotografii, Ionuț Nasleu apare alături de Boncu și alți comeseni, cu care se ține prietenește după gât. Într-o altă fotografie, postată în 1 aprilie, Nasleu este la o masă alături de Lucian Boncu și Novac Radu, zis „Jack”, membru al grupării conduse de interlopul Sorin Udrea.,acesta fiind achitat în dosarul instrumentat de DIICOT.

Interlopul Lucian Boncu, cel care apare în toate fotografiile alături de Nasleu, tocmai a fost condamnat , săptămâna trecută, pentru amenințare după ce s-a dus la spital, la un rival, care fusese înjunghiat de autori rămași și acum necunoscuți, cu un buchet de flori cu panglică neagră. Boncu a fost implicat în dosarul împușcăturilor de la stadionul ”Dan Păltinișanu” și a fost interceptat când povestea despre o discuție purtată cu unul dintre șefii Poliției Timiș, interlopul afirmând ”Băi, tu ştii ce mi-a zis mie?! «Băi, vă rog, nu mai faceţi la mine-n judeţ». Comandantul a venit la mine şi mi-a zis «Luci, crăpaţi-l în două, omorâţi-l, scoateţi-i maţele…» mi-a zis comandantul. «Nu la mine-n judeţ, că mor (înjurătură). Mă dă ăştia cu capul pe pereţi”. De asemenea, Boncu a fost cercetat pentru consum de droguri de către DIICOT și este trimis în judecată în dosarul bătăii de la Iulius Mall, unde, împreună cu alți interlopi, este acuzat că și-a atacat rivalii, sub privirile îngrozite ale clienților.

Printre cei implicați în bătaia de la mall, unul dintre cele mai violente incidente petrecute într-un spațiu public din Timișoara, s-a aflat și Ion Smeu, cunoscut ca ”Zmeu”. Acesta și Cârciu, care apare și el în fotografiile cu Naleslu, au primit dedicații la o nuntă unde vedetă fost Nuțu Cămătaru.  Ion Smeu a fost alături de alți interlopi implicați într-o demonstrație de forță, în plină zi, pentru a-i determina pe cei dintr-o grupare adversă să nu depună mărturie în dosarul DIICOT în care erau trimiși în judecată membrii grupării lui Sorin Udrea. Polițiștii au confiscat în 2016, un BMW X6 cu care se plimba ”Zmeu” deoarece fusese raportat ca furat, De asemenea, numele lui ”Zmeu” a apărut într-un scandal monstru la clubul Fratelli din Timișoara, unde Nasleu merge des.

Controlul de anul trecut al Curții de Conturi la Primăria Timișoara a constatat că municipalitatea nu a inventariat patrimoniul și nici nu încasează bani din exploatarea terenurilor proprietate publică, deși acest lucru a fost solicitat în repetate rânduri de auditorii publici. Printre terenurile nominalizate se află ”baza Hercules (Club  Fratelli) situată în Bv. Vasile Pârvan cu imobil înscris în CF 418663 TOP 9507/2/2 în suprafață de 1285 mp care face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara.


(…) În acest caz: A fost executată o copertină cu structura metalică cu acoperiș mobil și învelitoare transparenta închisă lateral cu prelata detașabila extins si peste terasa; a fost executată o extindere a spațiului  pe partea sus-vestica a corpului de clădire dinspre curte, executându-se un perete din tabla cutată si prelungindu-se acoperișul magaziei metalice alipite; a fost preluată parcarea betonată dinspre aleea de pe malul râului Bega, fiind montate pe peretele clădirii alăturate plăcute cu inscripția „Parcare privată”.

Contactat de PRESSALERT.ro, Ionuț Nasleu a susținut că ”am fost la o zi de naștere. Nu mai știu. Nu știu fotografiile. Eu am fost doar la zile de naștere. Nu toți prietenii mei sunt academicieni. Dacă erau toți prietenii mei acadamicieni, eram… Eu, la rândul meu, nu sunt băiat cu pedigree. Probabil s-a nimerit să fie și Boncu și cine zici. Eu am fost la zile de naștere invitat”. După aproximativ o oră, Nasleu a sunat și ne-a întrebat” N-am înțeles ce am făcut eu. Boncu e paria orașului că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică. Eu am fost la zile de naștere în care, probabil, era și Boncu. Cel mai mare păcăt al meu că am fost la zile de naștere unde la masă era și Boncu? Îl știu din studenție(pe ”Zmeu”, n.a.). Nu știu dacă are probleme. Din păcate sau din fericire, eu nu am pedigree, sunt copil de țăran. Am prietenii de 20 de ani cu oameni care nu știam ce o să ajungă. Eu nu mă dezic de oameni. Am fost la zile de naștere. Faptul că îi știu, niciodată nu știu în ce sunt implicați. Nu mă interesează. N-am greșit cu nimic, am fost invitat. Tu, dacă ai prieteni din copilărie, știi ce o să ajungă?”.

Întrebat dacă este prieten cu Lucian Boncu, consilierul primarului Robu a răspuns ”eu am prieteni foarte mulți, dar ce a greșit? Te întreb, e paria orașului? Să plătească dacă a greșit. Când ești invitat la o zi de naștere ceri lista cu invitați înainte? Acum vreo două săptămâni, am fost invitat la ziua unui om care are investiții în Giroc. Era și Boncu acolo. Întreb eu care e lista de invitați?”.

UPDATE 1 Lucian Boncu a susținut într-o declarație pentru PRESSALERT.ro, care s-a dorit a fi un drept la replică, faptul că ”ai dezinformat opinia publică. Nu sunt persoană publică. Este un proces în derulare, nu este o sentință definitivă. Nu mă deranjează, Celebritatea ta negativă chiar m-a ajutat. Am vrut chiar să te sun să-ți mulțumesc. Eu nu sunt persoană publică să mă defăimezi, eu nu sunt nimic, de fapt. Sunt profesor de sport. E un proces în derulare. Am dus un buchet de flori. Nu a fost niciun fel de amenințare, niciun fel de atingeri pentru că îmi denigra și îmi amenința copilul (Adrian Taloș, n.a.). Dacă îți amenință cineva copilul, ce o să faci? Îți trimit pe mail cum Taloș îmi zice că îmi violează fata și o trimite la produs. Ți s epare normal? A vrut să-mi ia viața omul ăsta. Ei cu Dăscălescu au format un grup infracțional. Nu aveau niciun fel de activități normale, noi lucram. Ei erau ofticați că nu-i lăsam la discotecă să facă scandal. Vrei să îți spun pe față tot? Aduceau droguri de la Uțu, de la Arad, vindeau la noi în discotecă, ceea ce noi nu am acceptat niciodată. Ai înțeles cât e de încurcată povestea? Au încercat să-mi ia viața. Au încercat să-i bată pe cei din jurul meu, pe prietenii mei – pe Zmeu, pe Calafeteanu, pe toți ăștia. Ce trebuia să fac ca tată când îmi amenință copilul? Pseudonimul de interlop mi-l asum. Poate ai dreptatea ta că am pseudonim de interlop. Ce trebuia să fac în calitate de tată?  Eu îmi asum statutul. Eu vreau acum să-l pun pe Ionuț Nasleu naș la copilul care o să mi se nască. Nimeni nu se poate delimita. Gândește-te că asta e un sat cu blocuri. Toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Dacă cineva zice, în momentul de față, că nu mă știe pe mine, care e cât de cât o persoană publică, inclusiv primarul dacă zice că nu mă știe, o să fie o minciună. Pot să îți asigur monitorizarea mea timp de o săptămână. Nu desfășor nicio activitate ilegală. Ca să vezi, de când s-au dus ăștia la pușcărie, noi nu am făcut nicio activitate, să ne încăierăm cu cineva sau ceva. Asta dă dovadă că nu am căutat niciodată scandal, am fost provocat. Eu am fost bărbat întotdeauna și mi-am asumat, dar nu pot să îmi asum ce nu e adevărat, nu e corect”.

 

 

2 COMENTARII

  1. Cei care-l cunosc pe Lucian Boncu nu sunt de acord cu termenul de interlop. El nu este nici rău famat, nici dubios și nici suspect. Este un om cu suflet cum rar se vede. Mai lăsați-l odată in pace sa își vadă liniștit de ale lui. Va doresc tututor numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.