Filmare din avion cu șantierul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva....

Filmare din avion cu șantierul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. De ce sunt șanse mici să se deschidă circulației în acest an FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1439047556">

O filmare realizată din avion, în urmă cu câteva zile, pe șantierul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cuprins între Holdea și Ilia, a fost făcută publică de Asociația Pro Infrastructură. Tronsonul are o lungime de 21 de kilometri, iar constructor este firma Comsa.

“După cum se poate observa, pe cea mai mare parte a tronsonului execuția este în curs de finalizare, avansul fizic total fiind de aproximativ 85%. Sunt câteva puncte întârziate (terasamentele de la nodurile Ilia și Grind, defectele tehnice de lângă podul peste Mureș, spațiile de servicii de la Ohaba, zona ecoductelor și descărcarea de la Holdea) unde constructorul este mobilizat și desfășoară activitățile necesare. Volumul de muncă în aceste zone este nesemnificativ, cu excepția nodului Holdea. Estimăm că până la finalul acestui an lucrările esențiale pot fi gata, semnul de întrebare fiind capătul de la Holdea”, transmite ONG-ul care monitorizează proiectele de infrastructură din România.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură fac un apel la oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să plătească constructorul pentru lucrările suplimentare, pentru că doar așa ar exista o mică șansă ca acest tronson să fie deschis circulației în acest an.

“Într-adevăr, mobilizarea poate fi îmbunătățită pentru grăbirea termenului de finalizare, însă acest aspect este irelevant, atât timp cât oficialii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere refuză în mod sistematic să plătească lucrările suplimentare solicitate constructorului (unul dintre cele două ecoducte și nodul rutier Holdea). Fără asumarea de către CNAIR a acestor costuri, lotul de autostradă va reprezenta un nou muzeu deoarece nu va fi conectat la DN68A (finalul filmării). Facem apel pentru o licărire de competență și profesionalism în cadrul conducerii CNAIR, astfel încât nodul rutier de la Holdea să fie adiționat contractului aflat în execuție. Doar în acest mod există o șansă (și așa extrem de mică) să circulăm pe cei 21 de km de autostradă la finalul anului 2018”, explică reprezentanții ONG-ului.

Foto: Asociația Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.