Garda de Mediu Timiș a amendat Primăria Timișoara din cauza gunoaielor de...

Garda de Mediu Timiș a amendat Primăria Timișoara din cauza gunoaielor de pe străzi

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a fost arsă la buzunare din cauza gunoaielor de pe străzile orașului. Prefectura Timiș anunță că, în perioada 10 – 14 mai, prin ordin al prefectului, a fost constituită o comiei mixtă formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, precum și reprezentanți ai DSP Timiș și ai IPJ Timiș.

„Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor, au fost efectuate verificări pe domeniul public din Municipiul Timişoara.


În urma acţiunii de “curăţenie de primăvară”, demarată şi derulată de către Primăria Municipiului Timişoara prin intermediul operatorului de salubritate, şi încheiată oficial la data de 13.05.2018, s-a constatat că există depozitări necontrolate de deşeuri amestecate pe raza întregului municipiu, fiind identificate aproximativ 200 de locaţii în care există abandonări de deşeuri”, arată Prefectura Timiș, într-un comunicat de presă.

Ca urmare a neregulilor descoperite, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au amendat Primăria Timișoara cu 10.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus luarea măsurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonări de deşeuri şi de interzicere a iniţierii unor astfel de acţiuni „fără luarea măsurilor de asigurare a existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare colectării separate a deşeurilor în vederea prevenirii formării rampelor clandestine de deşeuri şi abandonării de deşeuri pe raza UAT Municipiul Timişoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.