Granturi norvegiene şi islandeze pentru firmele timişorene. Cum pot fi obținute fondurile...

Granturi norvegiene şi islandeze pentru firmele timişorene. Cum pot fi obținute fondurile nerambursabile

0
DISTRIBUIȚI

Firmele timişorene pot obţine granturi nerambursabile dacă ştiu cum să convingă parteneri norvegieni sau islandezi să lucreze împreună. Acestea fac parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de 45 de milioane de euro, dezvoltat cu finanţări din Norvegia, Islanda sau Liechtenstein. Prin intermediul acestor granturi, prezentate miercuri la Timişoara furnizorii de finanţare îşi propun să dezvolte relaţiile dintre firmele provenind din aceste ţări şi cele în care proiectul de finanţare este disponibil, respectiv scăderea disparităţilor economice. Granturile Spațiului Economic European (SEE) și norvegiene pentru perioada 2014 – 2021 sunt iniţiate de Innovation Norway, cei de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest fiind partener local.

Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din Romania” este derulat prin granturile SEE și norvegiene pentru perioada 2014-2021 și își propune să contribuie la creșterea durabilă și intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din Romania.


Programul va urmări să stimuleze și să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Romania, bazate pe dezvoltarea afacerilor și inovare. Programul va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor), Creșterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin și maritim).

În total sunt disponibile 45 de milioane de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 euro, iar grupul țintă principal al programului este format din întreprinderi private românești, cu prioritate întreprinderile mici si mijlocii.

Cei prezenţi la discuţii au aflat despre criteriile de eligibilitate pentru solicitanți și parteneri, procedura de depunere a cererilor de finanțare. Sunt două tipuri de granturi, primele cuprinse între 50.000 – 200.000 euro, respectiv 200.000 – 2.000.000 euro. Grupul țintă principal al programului este format din întreprinderi private românești, cu prioritate întreprinderile mici și mijlocii. Cu câteva excepții, toate sectoarele economice sunt eligibile pentru program. Procentul acordat din program poate varia de la 10% la 50% (70%) în funcție de mărimea întreprinderii, activităților de proiect, și a regiunii din România unde este implementat proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.