Guvernul scoate de la naftalină proiectul autostrăzii Lugoj – Craiova şi îl...

Guvernul scoate de la naftalină proiectul autostrăzii Lugoj – Craiova şi îl face prioritar

0
DISTRIBUIȚI

Autostrada care ar trebui să lege Lugojul de Craiova şi de acolo mai departe de Bucureşti este scoasă din nou de la naftalină şi prezentată ca fiind cea mai importantă investiţie de infrastructură. Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat din nou, în cadrul unei conferințe de presă de la Guvern, ieri, că această şosea rapidă este proiect proiritar, fiind parte a unei liste mai numeroase cu investiţii care mai de care mai importante. Dar, până să devină realitate această autostradă de la Lugoj autoritățile se chinuie de ani buni să o rezolve pe cea care leagă acelaşi municipiu timişean de Deva, aflată în lucru de cinci ani şi care nu va fi finalizată încă mult timp de acum.

Periodic, noua autostradă care ar trebui să deservească Timişul şi zona de vest a României apare în discursul diferitor guvernări.


Este Autostrada Sudului, A6, care ar trebui să lege Lugojul de Alexandria, prin Turnu Severin şi Craiova. Proiectul a fost prezentat de Viorel Ştefan ca fiind prioritar pentru perioada următoare. „Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii şi transportatorii din sudul ţării. Este un proiect important pentru foarte mulți investitori care au investiții mari în zonă, mă refer în primul rând la Craiova. Va duce la creșterea potențialului turistic în Defileul Dunării și va asigura accesul facil la stațiunile balneare din sud-vestul țării. Va asigura legătura cu Serbia, Bulgaria și cu coridorul IV pan-european la Lugoj”, spune oficialul guvernamental.

Noul drum de viteză ar urma să aibă 550 de kilometri şi să fie gata în cinci ani.

Autostrada A6 a fost inclusă într-un pachet cu mai multe autostrăzi, Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Ploieşti-Râşnov, dar şi cu un Spital Republican, şi 15 spitale CFR, în baza noii legislaţii privind parteneriatul public-privat (PPP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.