Investiție de 300.000 de euro pentru reducerea mirosului deponeului de gunoi de...

Investiție de 300.000 de euro pentru reducerea mirosului deponeului de gunoi de la Ghizela

0
DISTRIBUIȚI

Șanse mari ca până la sfârșitul anului locuitorii din zona Ghizela să nu se mai plângă de mirosul insuportabil de la deponeul de deșeuri. Traian Stancu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, astăzi, că filtre speciale, care să reducă mirosul de la deponeul de la Ghizela, vor fi achiziționate în acest an.

„Din cauza necolectării selective a deșeurilor, se produce acel levigat (n. r. – lichid care se scurge din gunoi), care la filtrarea lui produce mirosul respectiv.


Suntem la finalul caietului de sarcini și cred că săptămâna viitoare vom pune pe SEAP achiziționarea de filtre speciale care să reducă cu 95% mirosul de la deponeul de la Ghizela. Filtrele vor fi cumpărate din banii câștigați de CJ Timiș din activitatea de operare a deșeurilor. La începutul anului, aveam zece milioane de lei în cont din acele taxe pe care le plăteau operatorii pentru modernizarea deponeului”, a explicat Traian Stancu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepreședintele CJ Timiș a mai precizat că va fi cumpărată, de fapt, o instalație întreagă, care va costa între 200 și 300.000 de euro și care va scoate mirosul de sulf.

„Eu am vizitat un filtru de acest gen la București, am văzut la un deponeu. Am zis că nu e corect să arunci banii fără să știi dacă acel filtru poate să facă ceva. Între 200 și 300.000 de euro va costa toată instalația, nu e doar un filtru, care scoate acel miros de sulf. La filtrarea levigatului se folosește acid sulfuric și se emană acel miros de sulf. Sper ca în acest an să finalizăm proiectul, licitația și execuția. O lună sau două se vor monta niște senzori de gaz pentru a ști apoi să fabrici filtrele respctive care sunt schimbabile, pe care ies gazele din tratarea deșeurilor”, a afirmat Traian Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.