Investiție de milioane de euro la Timișoara, în industria producției de bere

Investiție de milioane de euro la Timișoara, în industria producției de bere

0
DISTRIBUIȚI

Fabrica de bere din Timişoara va beneficia în perioada următoare de importante investiţii derulate de compania-mamă. Grupul japonez Asahi, noul acţionar al societăţii care deţine mărcile de bere Ursus şi Timişoreana, a anunţat derularea unor investiţii de 22 milioane euro în acest an în fabricile din Braşov şi Timişoara, pentru creşterea capacităţii de producţie.

„Piaţa din România este pe o creştere uşoară şi cred că acest trend va continua.


În plus, această piaţă se va „premiumiza” într-o perioadă destul de scurtă. Abilitatea noastră de a profita de puterea brandurilor de bază şi, în acelaşi timp, lansarea de noi băuturi pe categoria superioară de preţ vor fi critice pentru noi“, a declarat Paolo Lanzarotti, CEO al Asahi Breweries Europe Group.

„În România, compania Ursus Breweries este lider pe piaţa berii, cu o cotă de 37%. În ţara noastră, singura categorie din piaţa berii unde nu suntem lideri este cea a berii super-premium, o categorie mică, dar foarte importantă, a mai declarat directorul Asahi. În 2016, conform ultimelor date disponibile, compania Ursus Breweries, care are în portofoliu Ciucaş, Grolsch, Peroni, Azuga, a avut afaceri de 1,6 miliarde lei, cu un profit de 145 milioane lei. Japonezii au cumpărat operaţiunile, într-o tranzacţie regională, de la SABMiller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.