Investiție de peste 120 de milioane de euro lângă Timișoara. Ce fabrică...

Investiție de peste 120 de milioane de euro lângă Timișoara. Ce fabrică va fi realizată și câte locuri de muncă vor fi create

0
DISTRIBUIȚI

Investiție importantă lângă Timișoara. Furnizorul de produse medicale B. Braun investește 120 de milioane de euro în realizarea proiectului Compass, care va cuprinde o nouă fabrică de soluții perfuzabile, precum și mai multe centre, fiind create 250 de locuri de muncă.

Proiectul Compass va fi realizat în localitatea Sânandrei și reprezintă cea mai mare investiție greenfield din România a grupului B. Braun.

Lucrările au început în această primăvară, iar proiectul Compass va cuprinde un centru regional de distribuție, un centru de cercetare-dezvoltare și servicii științifice, un centru administrativ și o nouă fabrică de soluții perfuzabile.

“Motivele pentru care am decis să extindem operațiunile noastre din județul Timiș cu o nouă investiție sunt personalul calificat și bine instruit, proximitatea unui centru universitar de top și infrastructura dezvoltată care permite accesul facil pe piețele din Europa de sud-est.


Odată cu finalizarea acestei noi investiții, România va deveni un centru strategic și mai puternic pentru B. Braun în această regiune”, a declarat, astăzi, Christian Braun, CEO, B. Braun Regiunea Europa de Sud-Est, în cadrul unei conferințe de presă.

Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera peste 250 de noi locuri de muncă. Suprafața desfășurată a proiectului Compass va fi de 37.000 mp, adică cât cinci terenuri de fotbal, a precizat Christian Braun.

Potrivit reprezentanților companiei B. Braun, proiectul Compass va fi realizat în două etape. În prima etapă va fi construit centrul de distribuție, iar apoi fabrica de producție, pentru că este nevoie de obținerea mai multor autorizații și certificate pentru demararea lucrărilor.

“Clădirea care va fi construită va fi una curată, nu doar arată curat, pentru că aici se vor produce dispozitive medicale. Ne bucurăm că Timișoara este un centru universitar foarte bun și ne este ușor să găsim farmaciști și specialiști bine pregătiți”, a explicat Meinrad Lugan, membru în Consiliul Director al B. Braun.

Reprezentanții companiei estimează că fabrica de producție realizată lângă Timișoara va fi funcțională în luna august 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.