Investiții de peste un milion de euro pentru modernizarea Secției de Urologie...

Investiții de peste un milion de euro pentru modernizarea Secției de Urologie a Spitalului Județean Timișoara, unde va fi reluat transplantul de rinichi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

urologie

În cel mult doi ani, pacienții cu afecțiuni urologice vor fi internați în saloane care arată ca-n Occident în cadrul Spitalului Județean Timișoara. Consiliul Județean Timiș anunță că au început lucrările de modernizare a Secției de Urologie, pentru reabilitare fiind alocată suma de 5,2 milioane de lei.

“Am efectuat astăzi o vizită la cel mai mare spital din vestul țării pentru a verifica stadiul lucrărilor și progresele care s-au făcut în cadrul acestui proiect extrem de important pentru cetățeni.


Consiliul Județean Timiș a alocat 5,2 milioane de lei pentru reabilitarea secției, iar contractul de execuție s-a semnat în luna februarie a acestui an. Chiar dacă timpul a fost scurt de la semnarea contractului, mă bucur că antreprenorul s-a mobilizat. La acest moment constructorul este la stadiul de realizare a instalațiilor electrice, sanitare și termice, după care va trece la execuția finisajelor interioare, la holuri și saloane”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Lucrările de modernizare a Secției de Urologie ar trebui să fie terminate în cel mult doi ani, iar la final pacienții vor beneficia de condiții la standarde europene. De asemenea, în cadrul clinicii ar urma să fie realizat și compartimentul de transplant renal. Ultimul transplant de rinichi a fost realizat în capitala Banatului în anul 2006, aceste intervenții fiind sistate pentru că Spitalul Județean Timișoara nu mai îndeplinea anumite condiții impuse de Uniunea Europeană.

Secția de Urologie a Spitalului Județean din Timișoara este cea mai mare din vestul țării cu peste 3.000 de pacienți în fiecare an. În 2018, Consiliul Județean Timiș a alocat către Spitalul Județean Timișoara o finanțare de 23 de milioane de lei pentru investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.