JazzyBIT, singura trupă din Timișoara selectată pentru programul Romanian Music Export

JazzyBIT, singura trupă din Timișoara selectată pentru programul Romanian Music Export

0
DISTRIBUIȚI
JazzyBIT au fost selectați pentru programul Romanian Music Export

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, cei trei membri ai formației timișorene JazzyBIT au fost selecționați printre finaliștii Romanian Music Export , primul program românesc care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european.

Programul va fi prezentat în premieră în cadrul East European Music Conference 2018, care va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, între 26 și 28 iulie. Conferința, ajunsă la a doua ediție, continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu acest program de avangardă prezentat în fața celor mai importanți producători, agenți de booking, promotori și operatori culturali din Europa.

Juriul național al selecției a fost alcătuit din Bogdan Șerban – Radio Guerrilla, Mihai Tița – jurnalist, Mihai Dinu – eclecticfm.ro, Norbert Tako – PLAI Festival, Andi Vanca – Electric Castle, Guido Janssens – Emagic, Dudu Radoslav – Made In TM, Andrei Coste – Stereo Beasts, Florin Oslobanu – Club Control, Teodor Negrea – Form Space și Ștefan Zaharescu – Rockstadt.

JazzyBIT este singura trupă din Timișoara care s-a calificat printre cele 30 de nume selectate pentru jurizarea internațională. Alături de ei s-au mai calificat Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Baba Dochia, Baby Elvis, byron, CARDINAL, Crowd Control, Fierbințeanu, Fine, it’s Pink, Golan, Gramofone, Gray Matters, Greetings Sugar, Helen, JINXY VON D’ERS, Kepler not Kopernikus, Lucia, NEXT EX, Otherside, Pinholes, RoadkillSoda, Robin and the Backstabbers, Satellites, Silent Strike, Temple Invisible, The Mono Jacks, The Pixels, Tony Baboon, VAMA și White Walls.


Lista finală a celor cinci trupe, selectată de un juriu internațional, va fi anunțată pe data de 7 iunie.

Cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România se pregătește de versiunea 2018, la Sala Thalia din Sibiu, între 26 și 28 iulie. După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export.

Pe data de 26 iulie, producători, agenți de booking, promotori și operatori culturali din România și Europa vor asista la un spectacol susținut de cinci trupe românești.

„Romanian Music Export este o platformă care lipsește din industria muzicală românească. Sunt foarte multe țări în Europa care au un asemenea program, susținut prin legi și politici culturale, care oferă finanțare, suport și recunoaștere tinerilor talente, dar care în România lipsesc cu desăvârșire. E important să înțelegem că doar împreună, într-un mod coerent și unitar, putem deschide poarta produselor muzicale românești pe piața internațională, e pasul firesc într-o industrie care a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani, dar care nu e încă reglementată corespunzător. Facem toate aceste lucruri în Sibiu, un oraș care poate fi numit ca fiind o capitală a avangardei culturale europene”, spune Codruța Vulcu, organizator și fondator EEMC și Romanian Music Export.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură (printre care Mad Cool Festival, EXIT Festival sau Roskilde Festival), producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca anvergură în spațiul românesc.

East European Music Conference se derulează în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a Culturii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.