Firma care modernizează Parcul Alpinet a fost amendată, la solicitarea ministrului Mediului....

Firma care modernizează Parcul Alpinet a fost amendată, la solicitarea ministrului Mediului. Ce nereguli s-au găsit FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Ministrului Mediului s-a aflat, ieri, la Timișoara, iar în timpul unei plimbări, spune că a observat modul dezastruos în care lucrează firma care se ocupă de modernizarea Parcului Alpinet. Grațiela Gavrilescu i-a solicitat primarului Nicolae Robu, dar și șefului Poliției Locale Timișoara să ia imediat măsuri împotriva societății.

“Cred că lucrurile merită să arate altfel aici, la Timișoara. Nu vreau să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat astăzi, când am trecut pe lângă șantierul de la Flora, m-a stupefiat. L-am rugat pe domnul primar și pe șeful poliției locale să-și intre în atribuții. Era un praf acolo inimaginabil, nu aveau plasă, nu era îngrădit, nu avea rampă de curățenie a anvelopelor mașinilor, adică de spălare, nu avea nimic. Nu este normal. Nu contează al cui este șantierul. Am văzut că nu s-a respectat legea și am atras atenția șefului poliției locale”, a explicat ministrul Mediului, în timpul unei conferințe de presă.

Ca urmare a solicitării făcute de Grațiela Gavrilescu, imediat polițiștii locali au amendat firma care reabilitează Parcul Alpinet cu 3.500 de lei.

“Polițiștii locali au efectuat verificări și au luat măsura sancționarii contravenționale, în cursul acestei zile, în cazul societății Lovrintim, care execută lucrările de modernizare a Parcului Alpinet din Timișoara. Astfel, ca urmare a faptului că nu a luat măsura împiedicării producerii și răspândirii prafului, iar în unele locuri plasa de protecție lipsea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat măsura sancționării conform HCL 159/2016 privind Regulamentul de gestionare a deșeurilor din construcții, cu 2.500 lei.


De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții au aplicat sancțiunea de 1.000 lei conform HCL 371/2007 deoarece societatea nu a luat măsura obligatorie de amplasare la loc vizibil a panoului de identificare a investiției”, arată Poliția Locală Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Sunt de parere ca doamna ministru a gresit cand a cerut sa se ia masuri impotriva constructorului.
    Primii resposabili si vinovati sunt primaria si militia locala. Impotriva lor ar fi trebuit sa ia masuri doamna ministru, pentru ca nu si-au facut datoria fata de cetatenii orasului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.