Legendara formație Metropol, concert în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene la Timișoara VIDEO

Legendara formație Metropol, concert în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Legendara formație Metropol va susține un concert în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, un eveniment organizat, cu delicata grijă pentru detalii și pentru a ispiti un public cât mai divers, de Asociația Femeilor Maghiare din Timișoara. Concertul trupei care a scris istorie în muzica rock va avea loc duminică 13 mai, de la ora 21.00, la Reflektor Venue, iar biletele costă 20 lei.

Metropol este o formație de muzică rock din România, înființată în 1968 la Oradea, care ocupă un loc semnificativ în istoria muzicii din țara noastră. Timp de doi ani, formația a cântat cover-uri la balurile organizate de Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, iar în 1970 trupa a început să scrie piese proprii.


Doi ani mai târziu, Metropol participă la Festivalul Artei Studențești de la Iași, obținând premiul special „pentru înaltă interpretare artistică”, și la Festivalul Siculus. Cu această ocazie sunt editate pe disc două piese ale grupului, în compilația Siculus ’72, ce cuprinde piese ale muzicienilor premiați. Primul material propriu semnat Metropol a apărut la Electrecord în 1974. Patru ani mai târziu, formația a editat albumul Égig érhetne az ének. În 1994, unul din membrii fondatori ai trupei, Ráduly Béla, a murit într-un accident de circulație. Anul trecut, formația a susținut un concert la Oradea, alături de celebra trupă Omega. Componența actuală a formației este Trifán László, Dobos József, Orbán András & Szász Ferenc, Trendler József și Virányi Attila.

Zilele Maghiare Bănățene încep astăzi, la Galeria Helios, la ora 18.00, cu expoziția Centrului Artistic Transilvănean din Sfântu Gheorghe și un recital al band-ului Shake Kvartet. Printre alte acțiuni ale festivalului se mai numără „Anatomia timpului“, expoziția sculptorului timișorean István Kelemen (vernisaj 4 mai, ora 16.00, galeria Primăriei Timișoara), concert Katica Illényi, violonistă și interpretă la theremin distinsă cu premiile Liszt și Artisjus, membră a Academiei Ungare de Artă, artistă emerită a Ungariei (6 mai, Sala Capitol, ora 18.00) sau parada ansamblurilor populare, cu taraf (12 mai, Piața Libertății, ora 18.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.