Locuințele, la mare căutare în Timișoara. În ultimii trei ani, cererea pentru...

Locuințele, la mare căutare în Timișoara. În ultimii trei ani, cererea pentru proprietăți rezidențiale de vânzare s-a dublat

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai multe persoane sunt interesate să cumpere un apartament sau o casă în Timișoara, iar pe parcursul ultimelor 12 luni, cererea pentru proprietăți rezidențiale (atât apartamente, cât și case) s-a majorat, cumulat, cu 17% la nivelul celor mai mari orașe ale țării. În fruntea clasamentului se află Iașiul și Cluj-Napoca, orașe care sunt urmate de Timișoara, unde apetitul pentru achizițiile de locuințe este cu 28% mai ridicat decât în perioada similară a anului trecut, arată o analiză realizată de un portal de specialitate.

De asemenea, în ultimii trei ani, perioadă ce corespunde, în mare, noului ciclu de creștere a pieței, început după încheierea crizei, cererea de locuințe s-a majorat cu 76% în cele șase mari orașe ale țării – București, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov și Iași.


Cel mai semnificativ avans, de 217%, a avut loc în Iași. Totodată, majorări de peste 100% ale cererii au fost consemnate în Brașov – 158% și Timișoara – 104%.

În ceea ce privește tipul de locuințe căutate de către potențialii cumpărători, în capitala Banatului apartamentele vechi sunt cele mai populare, cu o cotă de 54%, în primul trimestru din anul 2018.

La capitolul ofertă, datele relevă că numărul proprietăților rezidențiale (apartamente și case) disponibile spre vânzare în Timișoara s-a majorat cu 24,6% față de trimestrul anterior. Dacă ne referim la proprietățile nou introduse pe piață, în capitala Banatului a avut loc o creștere de 21,9% față de primele trei luni din anul 2017. Totodată, în comparație cu primul trimestru din anul precedent, numărul anunțurilor noi apărute pe piață a cunoscut un avans și mai important, anume 40,1% în orașul de pe Bega.

Analiza mai arată că, în primul trimestru din 2018, în Timișoara existau mai multe apartamente și case disponibile spre închiriere decât spre vânzare. În marile orașe din țară, oferta totală de locuințe disponibile spre închiriere s-a majorat cu 19,1% în primul trimestru din 2018 față de cele trei luni anterioare. Cele mai mari creșteri au avut loc în Timișoara – 39,7%, până la 2.140 de proprietăți. Față de perioada similară a anului trecut, însă, poate fi observată o majorare cumulată de 15,9% la nivel național. Și în acest caz, Timișoara conduce topul creșterilor, cu 38,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.