Lucrările de pe autostrada Lugoj – Deva prind viteză. De ce rămâne...

Lucrările de pe autostrada Lugoj – Deva prind viteză. De ce rămâne în urmă celebrul lot 3

0
DISTRIBUIȚI
Nodul Șoimuș

Cele două loturi de autostradă aflate în lucru pe traseul Lugoj – Deva au înregistrat progres în ultima lună. Chiar dacă reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR s-au plâns în permanență că pe lotul 3 nu se lucrează, datele oficiale ale instituției arată că situaţia este alta. Plusul realizat de constuctor, spaniolii de la Comsa, a fost de două procente, de la 79,8% la 82%.


Din cauza fricţiunilor dintre beneficiar şi constructor, a vizitelor acuzatoare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova, acest lot nu mai este cel mai avansat ca şi grad de realizare. Astfel, din cauza problemelor şi disputelor, lucrările evoluează dificil şi este puţin probabil ca lotul 3 să fie finalizat şi dat în circulaţie în acest an.

Avansul de pe lotul 4 din ultima lună este unul semnificativ, de şapte procente. În premieră, gradul de realizare de aici l-a depăşit cel de pe lotul 3, ajungând la 83%, faţă de la 75,7% în urmă cu o lună. Conform celor de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, în ultima săptămână, pe șantierul lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva (Șoimuș – Ilia), s-au continuat lucrările la structura rutieră (strat de fundație inferior – din zgură), lucrări la terasamente, la sistemele de colectare și evacuare a apelor, pentru relocarea rețelei aparținând Transelectrica, iar la excavația de la dealul Șoimuș a început montarea ancorelor pentru prinderea plaselor.

De asemenea, la viitorul Centru de Întreținere Șoimuș se lucrează la rețeaua de canalizare, la clădirile anexă și la depozitul pentru materiale antiderapante, unde s-a montat structura metalică. La pasajul de la km 90+810, în apropiere de Brănișca, s-a așternut stratul de protecție a hidroizolației. Unele zone sunt chiar mai avansate, constructorul a continuat și montarea panourilor fonoabsorbante în apropiere de Ilia și în zona pescăriei Brănișca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.