Măsura prin care persoane din Serbia ar putea veni mai ușor să...

Măsura prin care persoane din Serbia ar putea veni mai ușor să lucreze în județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

 

S-a găsit o soluție prin care persoane din Serbia ar putea veni în județul Timiș pentru a lucra, având în vedere că nu puține sunt firmele care se plâng că duc lipsă de forță de muncă. Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, ieri, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost depus un proiect de lege prin care se dorește simplificarea intrării pe piața muncii din România a persoanelor din țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

“Am auzit că s-a discutat în conferință despre șomajul negativ din Timișoara. Am depus un proiect de lege pentru simplificarea intrării pe piața muncii și a angajării în România a cetățenilor din țările care nu sunt membre în Uniunea Europeană. Este un proiect de lege foarte important, pentru că noi putem fructifica un avantaj, și anume că România este înconjurată de teritorii, Basarabia, Bucovina de Nord, zona Serbiei, unde sunt foarte mulți români, foarte mulți vorbitori de limba română care ar putea foarte bine să vină și să-și găsească un loc de muncă mult mai bine plătit în România.


Din păcate, formalitățile actuale, procedurile birocratice extrem de complicate, îngreunează foarte mult posibilitatea ca pe piața muncii investitorii să poată să facă o recrutare a mâinii de lucru și în țările din jur. Este un proiect de lege pe care l-am depus acum o lună de zile”, a explicat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai precizat că o altă problemă pe piața forței de muncă este dată de faptul că, în urma majorării salariilor în domeniul public, sunt mulți angajați din sectorul privat interesați să vină spre instituțiile publice sau chiar să plece în străinătate, pentru că primesc lefuri mai mari.

“Și atunci trebuie gândite niște mecanisme prin care firmele să poată să suplimenteze veniturile angajaților, în special a celor care sunt foarte importanți pentru firmă. Ca răspuns la această necesitate, în urma consultării mediului de afaceri, am inițiat un proiect de lege care prevede un lucru foarte simplu: scutirea de impozit pe profit până în 20% pentru acordarea de bonificații către salariați de către companii. Este un proiect de lege care poate să dea un instrument companiilor, în sensul de a-și fideliza angajații de care au maximă nevoie, prin diferite suplimente de venituri pe care le pot acorda în baza scutirii de impozit pe profit în limita a 20%”, a detaliat Ludovic Orban, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.