Medicii de la un spital din Timiș donează câte 100 de lei...

Medicii de la un spital din Timiș donează câte 100 de lei pentru angajații cărora le-au scăzut salariile

0
DISTRIBUIȚI

Gest demn de toată lauda făcut de o parte din medicii care lucrează la Spitalul Municipal din Lugoj și care primesc salarii mai mari după ce a intrat în vigoare noua lege a salarizării.


Opt dintre aceștia au fost de acord să doneze câte 100 de lei pentru angajații din unitatea medicală ale căror lefuri au scăzut, în urma plafonării sporurilor.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii și personalul administrativ care primesc bani mai puțini îi aparține directorului Spitalului Municipal din Lugoj, Erwin Floroni.

„O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puțin pe sindicate și le-am spus că am putea face toți acest lucru, să punem umăr de la umăr și sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, ne-a declarat Erwin Floroni.

Donațiile se realizează la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe bază de listă.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajați primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 și 270 de lei.

Peste 3.000 de sindicaliști din cadrul Federației Sanitas, angajați în spitale din întreg județul Timiș, au intrat ieri dimineața, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajații din sănătate să declanșeze greva generală, nemulțumiți fiind de noua lege a salarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.