Ministrul Apărării Naționale, în vizită la Spitalul Militar din Timișoara. Ce anunț...

Ministrul Apărării Naționale, în vizită la Spitalul Militar din Timișoara. Ce anunț important a făcut FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, se află astăzi, la Timișoara, unde a efectuat o vizită de informare la spitalul militar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naționale, Mihai Fifor s-a întâlnit cu conducerea unității medicale și a anunțat că va sprijini în continuare realizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii și de dotare cu aparatură medicală modernă și performantă.

”Vom face acest lucru în anul în curs, dar și în perspectivă, cu investiții planificate pentru perioada 2018-2020”, a spus ministrul apărării naționale.

De asemenea, ministrul Fifor a adus în atenţie dificultăţile care există în asigurarea continuității activităţii la nivelul unor structuri ale spitalului, din cauza lipsei sau fluctuației de personal generate de trecerile în rezervă. Pentru rezolvarea acestor situații, ministrul a subliniat strategia de acţiune pe termen scurt şi mediu în ceea ce priveşte procesul de management al resurselor umane.

“În cadrul discuțiilor, au fost prezentate măsurile deja adoptate pentru creşterea numărului de locuri în învăţământul superior medical militar, în vederea acoperirii deficitului de personal în secţiile medicale prioritare şi îmbunătăţirii calității actului medical, beneficiari fiind atât cadrele militare, cât şi pacienţii din mediul civil”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul Mihai Fifor a fost însoțit de președintele CJ Timiș în timpul vizitei de la Spitalul Militar Timișoara, iar într-o postare pe Facebook, Călin Dobra a precizat că, până în anul 2020, unitatea medicală va beneficia de investiții.

“În cadrul întrevederii le-am transmis cadrelor medicale și militarilor că împreună cu ministrul Mihai Fifor ne dorim să identificăm o soluție prin care Consiliul Județean Timiș să se implice în modernizarea clădirii spitalului. Deschiderea mea este totală în privința îmbunătățirii actului medical cu atât mai mult cu cât avem un parteneriat solid cu Ministerul Apărării Naționale cu care colaborăm pe mai multe proiecte, inclusiv pentru construirea de locuințe pentru militari.


Spitalul Militar din Timişoara va beneficia până în 2020 de investiții în reabilitarea infrastructurii și de fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală modernă”, a afirmat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.