Ministrul Apărării: „Timișoara ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele,...

Ministrul Apărării: „Timișoara ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, cu 400 de ofițeri”

0
DISTRIBUIȚI

mihai fifor

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, astăzi, la Timișoara, că orașul ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, în care ar urma să-și desfășoare activitatea 400 de ofițeri.

“Suntem într-o analiză foarte serioasă astfel încât dacă României îi va fi atribuit, prin noua organizare a comandamentelor NATO, comandamentul pe care România s-a oferit să-l găzduiască, comandamentul de trei stele, una dintre opțiunile plauzibile pentru ca acest comandament să-și desfășoare activitatea ar putea fi, de ce nu, Timișoara. Dar, repet, este doar o fază preliminată de analiză”, a afirmat Mihai Fifor, la Timișoara.

Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că cel puțin 400 de ofițeri NATO ar urma să-și desfășoare activitatea în acest comandament, ceea ce ar însemna o dezvoltare importantă a zonei.

“Este vorba de cel puțin 400 de ofițeri NATO care ar urma să-și desfășoare activitatea în cadrul acestui comandament.


Asta înseamnă o dezvoltare extraordinar de importantă a zonei respective, înseamnă că Alianța recunoaște României capacitatea de a găzdui un comandament NATO, ceea ce nu poate fi decât un lucru de mare mândrie pentru noi ca alianți în NATO. O astfel de bază ar presupune școală, grădiniță, infrastructură, dezvoltare economică fără niciun fel de dubiu. Încercați să vă imaginați o bază militară de 400 de ofițeri, cu familiile lor, cărora trebuie să li se pună la dispoziție toate facilitățile necesare. Subliniez, este prematur să ne pronunțăm, până când nu vom vedea că României îi va fi atribuit un astfel de comandament”, a explicat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naționale a vizitat, astăzi, Baza Militară Aeriană din Timișoara, precizând că aceasta va fi dotată cu avioane “șoim”, IAR 99.

“Aici vom avea cât de curând și avioanele Șoim IAR 99, care vor efectua misiuni și de pe Timișoara. De asemenea, am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea bazei vizavi de programul pe care România și-l dorește de înnoire a flotei aeriene cu elicoptere. Suntem în analiză și în discuții pentru a vedea cum putem să dezvoltăm această facilitate în țară, la Ghimbav, desigur, cu un partener economic foarte serios care să vină și să investească la Ghimbav pentru elicoptere”, a explicat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naționale a mai anunțat că, în următorii șase ani, ar urma să fie angajate cadre militare în cadrul garnizoanei din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.