Momentul la care vor ajunge echipamentele medicale necesare deschiderii Centrului de Mari...

Momentul la care vor ajunge echipamentele medicale necesare deschiderii Centrului de Mari Arși din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
clinica mari arsi
Foto: Adrian Pîclișan

A trecut un an și jumătate de la finalizarea lucrărilor la trei din cele cinci saloane ale Centrului de Mari Arși din Timișoara, din cadrul spitalului județean. Însă acestea nu pot fi utilizate, pentru că Ministerul Sănătății nu a cumpărat aparatura medicală necesară, care costă aproximativ 17 milioane de lei, ci doar două paturi de ATI, în primăvara acestui an.

În speranța că lucrurile se vor mișca mai repede, Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, i-a solicitat ministrului Sănătății să urgenteze procedurile, pentru ca Centrul de Mari Arși să poată fi funcțional.

“Am fost la spitalul județean, la Casa Austria, în urmă cu două săptămâni, am văzut Secția de Arși, am discutat cu președintele consiliului județean, cu doamna ministru Pintea (Sorina Pintea, ministrul Sănătății – n.r.) pentru urgentarea procedurilor, astfel încât Secția de Arși să primească echipamentele necesare ca să devină funcțională.


Promisiunile Ministerului Sănătății în momentul de față sunt acelea că în luna august se va finaliza această procedură de achiziție, urmând să sosească echipamentele pentru Secția de Mari Arși de la Timișoara”, a explicat Mihai Fifor, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în acest sfârșit de săptămână la PSD Timiș.

Vă reamintim că în cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate, la sfârșitul anului 2016, trei dintre cele cinci saloane ale celui mai mare Centru de Mari Arși din România, care, însă, nu pot fi utilizate pentru că Ministerul Sănătății nu a cumpărat aparatura medicală necesară.

În total, Consiliul Județean Timiș a investit 900.000 de euro pentru realizarea rezervelor, iar în anul 2017 a alocat fondurile necesare pentru construirea celorlalte două saloane pentru pacienți cu arsuri grave.

La începutul anului trecut, Spitalul Județean Timișoara a angajat și personalul medical necesar pentru Clinica de Mari Arși, dar cum Ministerul Sănătății nu a cumpărat aparatura necesară, cele peste 40 de persoane au fost detașate pe alte secții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.