Momentul schimbului de gardă ca acum 300 de ani în centrul Timișoarei,...

Momentul schimbului de gardă ca acum 300 de ani în centrul Timișoarei, urmărit de sute de persoane FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-340781254">

Sute de timișoreni au participat, în această seară, la un moment special, în Piața Unirii. Ritualul schimbării gărzilor, practicat la fel ca acum 300 de ani, a fost reluat în capitala Banatului. Totul a fost posibil la inițiativa Asociației Eugeniu de Savoya, dar un rol important în organizarea acțiunii l-a avut și fabrica de bere Timișoreana, care a sărbătorit, astăzi, 300 de ani de existență.

“Participăm cu toții la un eveniment special. Domnul Vasile Sopon (n.r. președintele Asociației Eugeniu de Savoya) a avut ideea de a organiza în Timișoara, astăzi, pentru prima dată, și apoi vom avea repetitiv schimbul de gardă după modelul după care se întâmplau lucrurile cu 300 de ani în urmă. Sper că v-a plăcut tuturor să vedeți aceste ținute deosebite și tot protocolul de schimb de gardă, așa cum s-a derulat ea”, a declarat primarul Nicolae Robu, prezent la eveniment.

Președintele Asociației Eugeniu de Savoya a precizat că ritualul schimbării gărzii va fi reluat peste o lună și jumătate, fiind organizat în fiecare sâmbătă seara. La evenimentul de astăzi au participat și zeci de militari din Torino (Italia).

“Au venit la Timișoara, astăzi, și militari din Torino pentru a fi prezenți la eveniment. După o pauză de o lună și jumătate, vom intra în fiecare sâmbătă seara, în Piața Libertății, unde vom avea acest schimb de gardă”, a afirmat Vasile Sopon, președintele Asociației Eugeniu de Savoya.

Foto: Virgil Simonescu & Dragoș Boța

1 COMENTARIU

  1. Timisorenilor,
    cand o sa aveti in Piata Libertatii o statuie a lui Decebal sau Burebista,adevaratii eroi ai Neamului nostru…ca sa stie si copiii vostri adevaratele radacini,sa cunoasca adevarata istorie a noastra,nu ceea ce doresc altii sa ne bage pe gat…
    Vai si amar! traiasca berea ca de restu au altii grija…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.