Ne plimbăm cu vaporașele pe Bega de la 1 iunie. Hotărârea aprobată...

Ne plimbăm cu vaporașele pe Bega de la 1 iunie. Hotărârea aprobată de Consiliul Local Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

vaporasul savoya

Încă un pas făcut astfel încât să ne putem plimba cu vaporașele pe Bega începând cu data de 1 iunie. Astăzi, Consiliul Local Timișoara a fost convocat, prin dispoziția primarului Robu, să se întrunească în ședință de plen pentru a vota “punerea la dispoziţia Ministerului Transporturilor în regim de comodat pentru a servi drept sediu pentru Regia Autonomă Administraţia Canalului Navigabil Bega spaţiul de 105,41 mp, situat pe str. General Magheru nr. 23”.

Nicolae Robu a explicat că Administrația Canalului Navigabil Bega va aparține de Ministerul Transporturilor, care va asigura și finanțarea.

“Eu sper ca de la 1 iunie să putem să dăm drumul vaporașelor atât pentru transportul public regulat, cât și pentru transportul de agrement.


Se va scoate în această săptămână, mâine presupun, Hotărârea de Guvern cu înființarea acestei administrații, apoi este nevoie de puțin timp până se vor și angaja câteva persoane care au sarcina să adopte regulamentul de navigare pe Bega și să stabilească semnalizarea pe canal. Noi vom ajuta această instituție, pentru că avem inclusiv o viziune asupra modului în care să fie făcută semnalizarea și noua structură va fi o regie autonomă, nu va pleca de la zero, va avea tot concursul nostru, noi vom fi parteneri de-a lungul timpului, vrem să fim buni parteneri. Structura va aparține de Ministerul Transporturilor, la fel și finanțarea. Noi punem la dispoziție spațiul în regim de comodat, ca să asigurăm cheltuieli minime pentru această regie”, a afirmat primarul Timișoarei.

În ceea ce privește spațiul în care va funcționa Administrația Canalului Navigabil Bega, acesta a fost pus la dispoziție în regim de comodat pe o perioadă de zece ani. Imobilul este deținut de Primăria Timișoara, se află în vecinătatea canalului Bega, iar în acest spațiu a funcționat Biblioteca Județeană Timiș.

Primarul Robu nu știe deocamdată cine va lucra în cadrul acestei asociații.

„Vor fi angajați noi sau angajați detașați, transferați de Ministerul Transporturilor din alte structuri ale sale. În orice caz, nu vor fi de la Ministerul Apelor și Pădurilor sau de la Administrația Bazinală de Apă Banat. Nu trebuie neapărat să angajeze la început prin concurs, poate să detașeze și eu cred că asta se va întâmpla. Vor fi detașate anumite persoane din alte structuri ale Ministerului Transporturilor pentru a se putea rezolva aceste două probleme în regim de urgență, după care sigur că se vor putea organiza concursuri”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.