Nicolae Robu a aflat abia acum că Primăria Timișoara a câștigat în...

Nicolae Robu a aflat abia acum că Primăria Timișoara a câștigat în luna noiembrie procesul cu cei care au refuzat să-și demoleze garajele. Ce se va întâmpla în curând

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu recunoaște că nu prea știe ce se întâmplă în propria ”curte”. Edilul a anunțat, astăzi, la conferința de presă organizată la PNL Timiș, că abia în această săptămână a aflat că municipalitatea a câștigat definitiv în instanță, în luna noiembrie a anului trecut, procesul cu proprietarii din Timișoara care nu au dorit să-și demoleze garajele. Primăria intenționează să le demoleze pentru a crea noi locuri de parcare pe terenurile respective, care au fost declarate de interes public de către consilierii locali.

“Abia acum, ieri sau alaltăieri, am aflat că noi am câștigat definitiv în instanță procesul contra acelor proprietari de garaje care au contestat demolarea în instanță.


La prima instanță a fost anulată Hotărârea de Consiliu Local care declara toate terenurile ocupate de garaje ca fiind de utilitate publică. Pentru că asta e realitatea, chiar de bun simț, tot ce e ocupat de garaje, mă refer la domeniul public al orașului, e de interes public, pentru că noi facem acolo amenajări pentru toată lumea. Acum sunt garaje pentru uz individual. Am câștigat procesul în luna noiembrie a anului trecut. Probabil că am primit un tabel cu situația proceselor câștigate, dar nu am avut timp să mă uit în detaliu peste informări”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu s-a “intrat în forță” în garaje pentru că el știa că acea Hotărâre de Consiliu Local a fost anulată.

“Este inadmisibil ce se întâmplă. În fine, iată că judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara au înțeles corect situația și au anulat prima sentință, care nu numai că le dădea dreptate, curios, acelor cetățeni, dar a anulat în integralitatea ei HCL-ul referitor la tot orașul”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, în tot orașul ar fi aproape 7.000 de garaje, o bună parte realizate ilegal. De altfel, Nicolae Robu spune că, recent, a fost demolat garajul unui nepot apropiat de-al său, iar în perioada următoare va fi demolat și cel al fiului său, pentru a se crea spațiu pentru realizarea de locuri de parcare.

“Eu nu învinovățesc cetățenii. Aceste garaje au fost construite într-o anumită epocă, când s-a putut. Acum sunt folosite mai mult pentru depozitare, dar îi rog pe timișoreni să înțeleagă că a trecut vremea garajelor. Cine se opune, întârzie crearea de facilități pentru cetățeni. Tot noi avem de câștigat din asta”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.