Nicolae Robu: „Eu nu circul cu mijloacele de transport în comun, dar...

Nicolae Robu: „Eu nu circul cu mijloacele de transport în comun, dar îi încurajez pe timișoreni să o facă”. Ce se va întâmpla cu biletele de călătorie

6
DISTRIBUIȚI

Persoanele care doresc să circule cu mijloacele de transport în comun din Timișoara pot, din această săptămână, să cumpere bilete prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil. Anunțul a fost făcut, ieri, de către compania privată care a realizat aplicația, în urma unui acord semnat cu Societatea de Transport Public Timișoara.

La o zi de la anunțul oficial cu privire la posibilitatea utilizării acestei aplicații, Nicolae Robu a ținut să dea, astăzi, o declarație de presă, în care a explicat și el cum funcționează sistemul.

„Sunt bucuros că, în sfârșit, după foarte multă vreme de când am solicitat să se întâmple asta, putem plăti biletele pe mijloacele de transport în comun în municipiul Timișoara de pe telefon. Este o aplicație bună, este bine rezolvată problema, banii se iau de pe cardul bancar. Deci, după instalarea aplicației pe telefon, lucru care se face gratuit, trebuie dați parametrii cardului și apoi de fiecare dată când un cetățean face o călătorie, plătește punctual într-o modalitate extrem de simplă. Evident că există și posibilitatea de a se plăti deodată pe toată ziua, atunci când cineva are de făcut mai multe călătorii. Această aplicație este integrată, se coordonează cu sistemul de ticketing pe care îl avem, care ne permite nouă să știm în fiecare moment câți călători plătitori avem pe fiecare mijloc de transport în comun”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a fost întrebat de către un jurnalist când a cumpărat ultima dată un bilet sau a călătorit cu un mijloc de transport în comun, precizând că circulă doar cu mașina de serviciu.

„Eu nu circul cu mijloacele de transport în comun și nu sunt un tip populist, să pozez în mare utilizator al sistemului.


În poziția pe care o am, am mașină de serviciu și am nevoie de cât mai mult timp la dispoziție pentru a mă ocupa de problemele serioase ale orașului. Timișoara nu ar fi în câștig dacă primarul ei, oricum s-ar numi acesta, ar călători cu mijloacele de transport în comun, pentru că asta, inevitabil, ar conduce la mai puțin timp pentru el. Am fost acum câțiva ani cu un mijloc de transport în comun. Haideți, că ducem lucrurile într-o zonă penibilă a discuției. Să fim oameni serioși, eu cred că vorbim de o nouă aplicație ce ține de conceptul de smart city. Timișorenii vor un oraș modern, nu un primar care să circule neapărat cu tramvaiul sau cu autobuzul. Nu mă sfiesc să folosesc aceste mijloace de transport atunci când pot să o fac și îi îndemn pe cetățeni să folosească acest sistem, pe care-l vom pune la punct din ce în ce mai bine”, a precizat, iritat, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai afirmat că nu a renunțat la ideea de a desființa chioșcurile de unde pot fi cumpărate bilete de călătorie, care ar urma să dispară, doar că nu știe de când se va întâmpla asta.

„Așa cum am procedat pentru parcări, plata se face la parcări numai de pe telefon și sistemul merge foarte bine, în curând vom ajunge ca și plata pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun să se facă numai de pe telefon. Este anacronic să mai ținem chioșcuri de bilete, să plătim angajați care să vândă bilete și să-i punem pe oameni pe drumuri să-și cumpere bilete. Toată lumea are acum un telefon, toată lumea are card bancar, drept urmare, nu trebuie decât deschidere înspre nou. În alte părți nu mai e nou să plătești orice cu telefonul. Am văzut în New York că se cumpăra pop-corn de pe stradă și se plătea cu telefonul. Trebuie să fim deschiși la funcționalitățile acestui aparat, care este, de fapt, un dispozitiv inteligent, nu neapărat un telefon”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, STPT nu a plătit niciun leu pentru dezvoltarea aplicației prin care călătorii pot plăti biletele de pe telefon.

6 COMENTARII

  1. Sadik Khan, Boris Johnson, circula si cu mijloacele de transport in comun si cu bicileta; La LONDRA! De ce? Pentru ca e un transport public pus la punct, piste de biciclete facute dupa norme. La noi e mai simplu: RATT-ul e pt saraci, doar daca esti populist le folosesti, iar pistele de biciclete, doar daca esti sinucigas!
    Ar trebui o lege ca primarul sa fie obligat ca macar odata pe saptamana sa mearga cu transportul public, iar directorul STPT, zilnic!

  2. Asa e, dom’ primar, n-are toata lumea Mercedes la scara! Incurajari sunt, aplicatii sunt, gratuitati tot asa, toti pensionarii au telefoane si card bancar, doar ne comparam cu New York-ul – nu-i asa? – dar pe unde naiba sunt mijloacele alea de transport ca la New York? Dar aveti dreptate, cine nu circula cu ele nu stie ca se sta in statii si cate o jumatate de ora pana vine un mijloc de transport in comun ticsit de lume si murdar, care se poticneste la toate semafoarele inteligente raspandite anapoda prin tot orasul, de ti se face dor de diligenta sau de tramvaiul cu cai.

  3. Se vede ca nu circula cu transportul in comun si ca nu RATT nu reprezinta o problema importanta a orasului…
    Sa nu mai zic de mersul pe jos… la cate treceri de pietoni ne-a desfiintat.

  4. si eu care n-am smart-phone si nici nu vreau sa am, ce o sa fac?
    Ah, dar stiu… ma ursc in masina lui musiu primar ca doar e persoana publica, deci are transport public si ii spun lui unde trebuie sa ma duca.

    Bai, Bula, oare iti dai semam ce ineptii scoti din neuronul ala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.