Nicolae Robu nu se lasă. Primăria Timișoara dă drumul la licitația pentru...

Nicolae Robu nu se lasă. Primăria Timișoara dă drumul la licitația pentru studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este decis să realizeze sala polivalentă în Timișoara. Asta deși, în luna februarie, Călin Dobra, șeful CJ Timiș, anunța că sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi făcută pe terenul din Giroc de către Compania Națională de Investiții.

Primarul a anunțat, astăzi, că în săptămânile viitoare, va fi dat drumul la licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru sala polivalentă.

„Vom da drumul și la studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă, cât de curând, pentru că nu putem concepe să nu se realizeze acea sală în timișoara. Și noi o vom face în Timișoara. Dacă alții vor persista în atitudinea de boicot la adresa Timișoarei, nu au decât să o facă și în alte părți, noi ne facem datoria față de orașul nostru, capitală – reședință a județului și capitală informală a unei importante părți de România, capitală informală a Banatului și capitală informală euroregională putem spune.


Un astfel de oraș trebuie să aibă propria sală polivalentă. Pornim licitația pentru studiul de fezabilitate, în săptămânile viitoare va ajunge pe SEAP”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a anunțat, astăzi, că în aproximativ patru luni, va fi elaborat și studiul de fezabilitate pentru zona sportivă și de agrement Calea Buziașului. Printre altele, în zonă va fi construit un bazin de înot acoperit, unul în aer liber, precum și un stadion cu 15.000 de locuri, după modelul realizat la Ploiești, de care Nicolae Robu este încântat.

„În decurs de 120 de zile va fi elaborat studiul de fezabilitate pentru zona sportivă și de agrement Calea Buziașului, unde vom face o amenajare complexă, constând în construirea unui bazin de înot acoperit, a unui bazin de înot în aer liber, ambele semiolimpice, vom construi un stadion care va avea în final 15.000 de locuri. Modelul pe care-l luăm este cel al stadionului din Ploiești, vom realiza tribunele în etape, pentru că totul se face din veniturile proprii ale municipalității și, prin urmare, nu putem concentra deodată bani foarte mulți bani. La început vom face 5.000 de locuri pe-o parte, cu tribune acoperite, evident, apoi alte 5.000 pe partea cealaltă. În rundele trei și patru vom realiza încă 5.000 de locuri, câte 2.500 la fiecare capăt, și vom avea un stadion complet închis pe toate cele patru laturi, repet, după modelul stadionului din Ploiești, care mi-a plăcut foarte mult. Este cochet, funcțional, arată spectaculos, nu e unul de lux, care se poate construi cu sume care sunt la îndemâna noastră”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.