Nicolae Robu, o nouă criză de nervi, după ce un jurnalist i-a...

Nicolae Robu, o nouă criză de nervi, după ce un jurnalist i-a pus o întrebare cu privire la scandalul pe campania “Fără penali în funcții publice”: “Este o nerușinare”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu nu a rezistat să stea calm prea mult, după revolta jurnaliștilor din Timișoara pe care i-a jignit de mai multe ori, la începutul lunii martie.

Astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș, Nicolae Robu a “luat foc” în momentul în care un ziarist i-a spus că ar fi declarat, duminică, în timpul conflictului cu cei de la USR Timiș, că “este o prostie” campania “Fără penali în funcții publice”.

“Eu am spus așa ceva? Ați văzut în filmare? Nu mai tot insinuați și denaturați, arătați-mi filmarea în care eu am spus așa ceva. Este o nerușinare, domnule președinte (n.r. Ludovic Orban), arătați-mi filmarea în care am spus așa ceva. Eu sunt susținător, eu am făcut sondaj pe Facebook.


Am spus foarte limpede că susțin dintotdeaua asta. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă pun alături de niște oameni care încalcă legea spunând că ei luptă pentru egalitate. Am cu totul alte principii decât acești oameni, ei sunt mai presus de lege. Eu nu sunt mai presus de lege. Dacă toți cetățenii Timișoarei respectă restricțiile acolo, de doi ani de zile, de când Timișoara are o astfel de zonă pietonală, de loisir, acești indivizi sunt mai presus de reguli? Eu nu sunt mai presus de lege”, a explicat Nicolae Robu, nervos.

Înainte de criza de nervi a primarului Timișoarei, șeful Partidului Național Liberal Ludovic Orban, prezent la sediul PNL Timiș, a fost întrebat ce părere are despre scandalul izbucnit între Nicolae Robu și USR Timiș, dar și despre campania “Fără penali în funcții publice”.

“PNL are proiect de lege inițiat la Parlament prin care să nu se permită oamenilor condamnați penali să ocupe vreo funcție publică. Avem un proiect de lege depus la Parlament. PNL este singurul partid care a introdus în statutul partidului un criteriu de integritate extrem de precis, care nu permite ca oamenii care au probleme cu legea să poată să candideze din partea PNL. Au făcut și alții astfel de coduri, dar nu le-au aplicat. Am aplicat acest cod la lideri de frunte ai partidului pentru a da semnalul foarte clar că respectăm criteriile de integritate și credem că oamenii care ajung în funcții publice trebuie să fie oameni serioși, integri, cinstiți. Am avut o discuție cu domnul Robu, mi-a explicat că a existat o autorizație pentru nouă puncte premise pentru strângerea de semnături, iar ei strângeau semnături în alt punct neautorizat. Domnul Robu este unul dintre cei mai serioși promoteri ai integrității în instituțiile publice și nu poate să fie o persoană care să pună bețe în roate”, a explicat Ludovic Orban, președintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.