Nicolae Robu tună și fulgeră la adresa Continental: ”Ei cred că Timișoara...

Nicolae Robu tună și fulgeră la adresa Continental: ”Ei cred că Timișoara e de vânzare?” Primarul refuză să dea autorizație de construire pentru o nouă hală

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Primăria Timișoara nu va elibera autorizația de construire a noii hale pe care fabrica de cauciucuri Continental vrea să o realizeze, chiar dacă compania are aviz favorabil de la Agenția de Mediu. Primarul Timișoarei invocă o hotărâre de consiliu local aprobată în anul 2015, care interzice “aprobarea de investiții poluatoare”.

“Cu mine ca primar nu se vor aproba investiții poluatoare. Există o hotărâre de consiliu local care interzice aprobarea de investiții poluatoare, în care se vorbeșe inclusiv despre mirosuri care produc disconfort. Din start, dacă vorbim de o instalație de șpreiere realizată la etajul 1 al halei, este o investiție care poluează. Am cerut un studiu de impact asupra mediului, ieri, companiei Continental. Noi nu aprobăm investiția pentru că avem un HCL pe care trebuie să-l respectăm. Evident că firma Continental nu va primi autorizație de construire de la primărie, în condițiile în care se spune că se folosește o instalație de șpreiere.


Nu este suficient avizul de la Agenția de Mediu”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că îi este greu să înțeleagă atitudinea celor care se află la conducerea fabricii de cauciucuri Continental din oraș, care nu “onorează brandul”.

“Ce face firma Continental Cauciucuri în Timișoara e greu de înțeles, ca atitudine mă refer. Sunt convins că aceste persoane aflate la conducere vor avea probleme. Astfel de atitudini ale acestor domni nu onorează brandul Continental. În documentele cerute pentru eliberarea autorizației de construcție scrie clar că la etajul 1 al halei se va monta o instalație de șpreiere, care se face cu substanțe chimice, nu cu apă sfințită. Ce tupeu trebuie să ai după ce tu ceri autorizație de construcție pentru o hală în care va funcționa o instalație de șpreiere, să vii apoi să spui că tu, de fapt, singurele lucrări de extindere pe care le faci sunt pentru diminuarea măsurilor de poluare. Ăștia sunt oameni serioși? Fac de rușine brandul Continental, nu înțeleg nimic din spiritul Timișoarei. Mi-au cerut o întrevedere de o oră în care să vorbim despre cum să susțină proiectul Capitală Culturală Europeană. Ei cred că Timișoara e de vânzare? Acum s-au trezit să sprijine proiect?”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu va fi acceptată nicio sponsorizare pentru ACS Poli sau proiectul Capitală Culturală Europeană.

“Orice sumă va fi respinsă, eu nu fac concesii. Am informații și din interior că vor să-și extindă activitatea. Asta mă deranjează. De la o firmă ca și Continental mă aștept la alte atitudini, nu la șmecherii de genul acesta”, a conchis Nicolae Robu.

Reprezentanții Continental au declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că investițiile companiei nu au un impact negativ asupra mediului și că lucrează la sisteme pentru reducerea mirosurilor. Au precizat, de asemenea, că demersuri pentru implicarea în proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană au fost făcute încă de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.