Noi contracte de finanțare europeană, în valoare de 14 milioane de euro,...

Noi contracte de finanțare europeană, în valoare de 14 milioane de euro, semnate la ADR Vest. În ce domenii activează companiile care au obținut banii

0
DISTRIBUIȚI

La Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest s-a semnat astăzi o nouă tranşă de contracte de finanţare cu microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii din Regiunea Vest, beneficiari în cadrul Regio-Programul Opraţional Regional (Regio-Por) 2014-2020. Cele 13 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare au fost depuse în cadrul Axei prioritare 2, Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi a microîntreprinderilor şi cumulează o valoare totală de 13,75 milioane euro, finanţarea nerambursabilă fiind de 5,98 milioane euro.


Un proiect a fost depus în cadrul apelului de proiecte pentru întreprinderi mici şi mijlocii, iar 12 proiecte aparţin unor microîntreprinderi.

Firmele care beneficiază de finanţare îşi desfăşoară activitatea în producţia de mobilier, fabricarea elementelor de dulgherie, a maşinilor şi utilajelor pentru agricultură şi a componentelor electrice, în domeniul testărilor şi analizelor tehnice, al sănătăţii şi în cel hotelier. Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite şi modernizate spaţii de producţie şi servicii şi se vor achiziţiona echipamente şi programe informatice care vor contribui la creşterea productivităţii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii şi vor genera 32 de locuri de muncă.

La nivelul regiunii Vest, au fost contractate până în prezent 279 de proiecte încadrul POR 2014-2020, în valoare totală de 252,18 milioane de euro, valoarea nerambursabilă fiind de 197,57 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.