Nopți de energie rock la prima ediție a festivalului SoundArt ...

Nopți de energie rock la prima ediție a festivalului SoundArt FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-710360566">

Prima ediție a festivalului SoundArt din Timișoara aduce o gamă variată de subgenuri ale muzicii rock în fața spectatorilor locali. Evenimentul a debutat joi seara cu o porție consistentă de stoner – rock din Grecia alături de membrii trupei Purple Dino, recitalul „de încălzire“ al festivalului find primit cu aplauze sincere din partea melomanilor. Sound-urile grecești au continuat alături de Puta Volcano, iar cea mai așteptată formație a serii a fost Somali Yacht Club. Trio-ul ucrainean care abordează psihedelic stoner rock, asezonat cu influenţe shoegaze şi post-metal, a „executat“ un show pe cinste, punând capăt primei nopți de SoundArt.

Cea de-a doua zi de festival a debutat în Manufactura, cu concertele susținute de italienii de la Fakir Thongs și austriecii care alcătuiesc formația Lowbau. Mai apoi, după ora 22.30, distracția s-a mutat în Capcana (ex – Daos) unde primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Groove Therapist. Una din petele de culoare ale acestui festival a fost apariția timișorenilor de la Quo Vadis. Formația care a susținut primul concert în 1992 a urcat pe scenă în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi) și a repurtat un succes deosebit, atât în rândul publicului care i-a „prins“ la treabă în anii 90, cât și în rândul spectatorilor mai tineri. Seara s-a încheiat cu recitalul belgrădenilor de la In From The Cold, care au oferit o porție de Stoner/Doom/Sludge rock.

Ultima zi a festivalului va avea loc astăzi, 12 mai, la Capcana, unde, de la ora 21.00, vor concerta Perihelion, urmați de ucrainienii de la Stoned Jesus și timișorenii de la Methadone Skies. Biletele pentru ultima zi a festivalului SoundArt costă 50 lei și se găsesc la fața locului.

Foto: Marcel Neag și Adriana Luntraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.