Nuntă regală în Marea Britanie. Prinţul Harry s-a căsătorit cu actrița Meghan...

Nuntă regală în Marea Britanie. Prinţul Harry s-a căsătorit cu actrița Meghan Markle

0
DISTRIBUIȚI

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost declaraţi soţ şi soţie în cadrul unei ceremonii ca-n poveşti derulată sâmbătă în capela St. George a castelului Windsor, transmite Press Association.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a şi fosta actriţă, care a primit rangul de Alteţă Regală şi titlul de ducesă de Sussex, şi-au jurat dragoste eternă într-o atmosferă în care basmul s-a împletit cu istoria, într-o ceremonie urmărită, din faţa televizoarelor, de milioane de oameni de pretutindeni din lume.

Mireasa, care face parte acum din familia regală britanică, a purtat o rochie cu mâneci lungi, uluitor de elegantă şi de simplă, creaţie a designerului britanic Clare Waight Keller, director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

„Arăţi incredibil!”, i-a şoptit prinţul Harry lui Meghan după ce aceasta a fost condusă până la altar de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic.


„Mulţumesc”, i-a răspuns ea tot şoptit, cu modestie. Cei doi s-au ţinut de mâini şi au zâmbit fericiţi pe durata întregii ceremonii.

Voalul delicat purtat de mireasă a fost croit din mătase cu flori brodate ce reprezintă flora tuturor celor 53 de state membre ale Commonwealth-ului. Trena rochiei a fost purtată de doi paji şi a avut lungimea de 5 metri. Voalul a fost fixat cu celebra tiară Diamond Bandeau ce i-a aparţinut reginei Mary şi pe care regina Elisabeta a II-a i-a împrumutat-o miresei pentru eveniment.

Ceremonia a fost marcată de o predică entuziastă despre puterea iubirii susţinută de episcopul Bisericii Episcopale Americane, Michael Curry.

Regina Elisabeta a II-a, soţul său, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge s-au numărat printre cei 30 de membri ai familiei regale britanice ce au fost prezenţi la eveniment.

La serviciul religios au asistat 600 de invitaţi, printre care numeroase personalităţi din lumea filmului, a muzicii şi sportului. Dintre aceştia, Press Association îi aminteşte pe Oprah Winfrey, Serena Williams, George şi Amal Clooney, Sir Elton John, Idris Elba şi David şi Victoria Beckham.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe Harry şi Meghan soţ şi soţie după ce şi-au spus jurămintele şi au schimbat verighetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.