O tânără vietnameză care intrase legal în România a încercat să iasă...

O tânără vietnameză care intrase legal în România a încercat să iasă din țară cu actele altei persoane

0
DISTRIBUIȚI

 

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie, de cetăţenie vietnameză, care încerca să iasă din România folosindu-se de paşaportul altei persoane, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

„În noaptea de 16 spre 17 aprilie mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Vietnam, cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră constatând că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul PTF Nădlac II, pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră Arad.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Vietnam, se numeşte Thu V., are 22 ani şi a intrat legal în România.


Tânăra a declarat că documentul prezentat aparţine unei mătuşi care locuieşte în Germania şi a recurs la această metodă pentru că nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, dorind să ajungă în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a mai spus sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.