Pas important pentru realizarea unei noi maternități pentru Spitalul Municipal Timișoara. La...

Pas important pentru realizarea unei noi maternități pentru Spitalul Municipal Timișoara. La ce sumă se ridică investiția

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a făcut un pas important pentru realizarea unei noi clădiri în care să fie mutată Maternitatea „Odobescu” a spitalului municipal. Astfel, au fost scoase la licitație, recent, „serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului SF+PT+DDE+AC” pentru noua maternitate, care urmează să fie construită pe str. Balta Verde, nr. 17, în zona Bogdăneștilor. Pentru aceste servicii, reprezentanții municipalității sunt dispuși să plătească cel mult 388.866 de lei, fără TVA, iar ofertele pot fi depuse cel târziu până în data de 11 iunie.

„Întreaga investiție se ridică la o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro. Deocamdată, fondurile sunt de la bugetul local, poate se va reuși și pe fonduri europene să vină o parte din sumă”, ne-a declarat Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității medicale, noua construcție va fi formată din demisol, parter și cel mult șase etaje și va fi prevăzută cu zece lifturi.


De asemenea, pe str. Balta Verde va fi realizat și un corp pentru birouri și spații administrative, care va avea parter și trei etaje.

În noua clădire va fi mutată Secția de Obstetrică – Ginecologie, care va avea 150 de paturi. De asemenea, își vor desfășura activitatea, printre altele, și Clinica ATI II, cu un număr de 16 paturi, Secția de Neonatologie sau blocul operator V.

„Vor fi zece saloane cu câte un pat, cu baie proprie, și majoritatea saloanelor vor fi cu două paturi, cu baie proprie. Va fi realizat și un spațiu pentru fertilizarea in vitro, pentru medicină materno-fetală, ambulatoriu. În plus, acolo vom avea și spălătorie pentru tot spitalul municipal. În acest moment, avem serviciu externalizat, dar am făcut un calcul și s-ar reduce la jumătate costurile dacă avem spălătoria noastră, cu personalul nostru. De asemenea, vom avea și bucătărie pentru celelalte secții, în afară de Clinicile Noi, vom asigura hrana pentru toate celelalte secții ale spitalului. Vom muta și serviciul administrativ acolo. Construcția va avea 15.000 mp, plus 2.200 mp funcțiuni administrative”, a explicat Olimpia Oprea.

Noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara ar urma să fie finalizată în cel mult patru ani.

În acest moment, pentru clădirea în care-și desfășoară activitatea Maternitatea „Odobescu” municipalitatea plătește o chirie lunară de 5.100 de euro Fundației Caritatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.