Vrei să vezi de aproape cum este condusă țara? Perioada de înscriere...

Vrei să vezi de aproape cum este condusă țara? Perioada de înscriere la Programul Oficial de Internship al Guvernului României, prelungită până pe 21 mai

0
DISTRIBUIȚI

Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului – ediţia 2018, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit în perioada 3-11 mai cu studenţii din marile centre universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Organizatorii au prezentat studenţilor Programul de Internship şi i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediţie. Pentru a oferi şansa cât mai multor tineri să aplice pentru un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituţii sau autorităţi publice centrale, perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână.

Astfel, studenţii şi tinerii absolvenţi îşi pot depune candidaturile pentru Programul de Internship al Guvernului până pe data de 21 mai 2018.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2018 a Programului de Internship devine structurat astfel:

– 19 aprilie – 21 mai: depunerea candidaturilor online;

– 21 mai – 3 iunie: evaluarea candidaturilor;

– 4 iunie -22 iunie: interviuri online;

– 29 iunie: anunţarea rezultatelor;

– 16 iulie: deschiderea Programului de Internship;

– 14 septembrie: închiderea Programului de Internship.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.


Tinerii interesaţi au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea stagiarilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Program cu vechime

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri.

În anul 2015, au fost 300 de interni în instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituţii publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program. Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes acest program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.