Peste 100 de timișoreni, la spital după ce au fost mușcați de...

Peste 100 de timișoreni, la spital după ce au fost mușcați de căpușe în parcuri sau la Pădurea Verde. Ce trebuie să știi ca să te ferești de complicații

0
DISTRIBUIȚI

capusa

Temperaturile ridicate au determinat o “explozie” a numărului de căpușe. În ultimele două luni, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, după ce au fost mușcate de căpușe, majoritatea în parcuri sau la Pădurea Verde, unde au ieșit să se relaxeze în natură.

“De la începutul lunii martie și până în prezent, am avut peste 100 de persoane care s-au prezentat cu mușcături de căpușe.


Cam cinci, șase persoane pe zi sunt, în medie. Oamenii sunt mușcați de căpușe, în general, în parcuri, la Pădurea Verde, unii mai merg și la țară. La Chirurgie Pediatrică se extrage căpușa, iar la noi vin pentru profilaxie, să hotărâm dacă e necesar și să recomandăm profilaxia Bolii Lyme”, ne-a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Potrivit medicului timișorean, în cazul în care o căpușă a stat mai mult de 24 de ore pe tegument, atunci este recomandată inițierea unei profilaxii prin administrarea unui antibiotic timp de trei zile.

“Dacă nu a stat 24 de ore, căpușa nu a avut timp să injecteze Borrelia în tegument, chiar dacă căpușa este contaminată. Atunci noi facem recomandări, eventual verificăm plaga să vedem dacă este extras capul căpușei și facem recomandări de profilaxie. Recomandăm ca în ziua în care ai fost la iarbă verde, seara să faci un duș și să te uiți să vezi dacă ai căpușa pe tegument, dacă o ai și o extragi, nu mai e necesară profilaxia sau apoi tratamentul”, a mai precizat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.