Peste 2.000 de copii din Timiș sunt crescuți de mame și tați...

Peste 2.000 de copii din Timiș sunt crescuți de mame și tați de ocazie. Unde îi lasă părinții plecați la muncă în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

Situație dramatică în județul Timiș, unde peste 2.000 de copii și adolescenți nu au un părinte sau chiar ambii alături de ei, pentru că aceștia sunt plecați la muncă în străinătate, în goana după un salariu mai mare.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, la finalul primului trimestru din acest an, 2.094 de micuți aveau părinți plecați în străinătate. 1.574 dintre aceștia au pe mama sau pe tata plecați, pe când 270 de copii au ambii părinți la muncă în țările vestice, iar 250 provin din familii monoparentale, al căror singur părinte nu este în România.

DGASPC Timiș mai comunică faptul că 1.972 dintre cei 2.094 de copii au fost lăsați în grija rudelor până la gradul patru, fără a fi instituită o măsură de protecție.


De asemenea, în cazul a 122 de micuți a fost instituită o măsură de protecție, 83 dintre copii fiind în grija unor rude, iar 38 au fost lăsați de părinții plecați la muncă în străinătate la alte persoane sau familii.

Reprezentanții instituției mai arată că 737 dintre copii care au părinți plecați în străinătate au vârste cuprinse între 10 și 13 ani, 582 între 14 și 17 ani, 509 între 7 și 9 ani, 247 între 3 și 6 ani, 17 între 1 și 2 ani, iar doi cu vârste sub un an.

Însă cifrele nu reflectă neapărat realitatea, statisticile fiind realizate pe baza raportărilor făcute către primării. Specialiștii atrag atenția că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate ar fi mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.