Platforma lui Dacian Cioloș a venit la Timișoara pentru a-i întreba pe...

Platforma lui Dacian Cioloș a venit la Timișoara pentru a-i întreba pe locuitori ce-și doresc pentru următorii 10 ani

0
DISTRIBUIȚI

La un an de la înființarea Platformei România 100, al cărei fondator este fostul premier Dacian Cioloș, a fost lansat un proiect de consultare publică națională privind viitorul României. Proiectul a debutat, astăzi, prin cinci dezbateri organizate la București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara. În capitala Banatului, dezbaterea a avut ca temă “Cultura – al patrulea pilon al dezvoltării durabile”, fiind desfășurată, în această dimineață, la Ambasada.

Apoi, membri fondatori ai Platformei România 100 s-au mutat în Piața Sfântul Gheorghe pentru a-i întreba pe timișoreni ce-și doresc cu adevărat în anul Centenarului, în cadrul proiectului de consultare națională.

“Astăzi se lansează o campanie de ascultare națională.


Ne propunem să mergem prin țară, în sate, în orașe mari, în orașe mici și să organizăm dezbateri. De asemenea, ne propunem să ascultăm oamenii, intervievându-i, discutând cu ei față în față. Avem o listă de întrebări, o discuție care ia cam zece minute, și îi întrebăm ce își doresc ei la 100 de ani de la Marea Unire a României și ce își doresc ei pentru următorii zece ani în România. Comunitatea locală din Timișoara Platforma România 100 există de ceva vreme, dar acum se lansează efectiv prin această dezbatere. Ne dăm 100 de zile ca să întrebăm România și românii ce își doresc pentru următorii zece ani”, ne-a declarat Oana Bogdan, co-fondator al Mișcării România Împreună.

Potrivit inițiatorilor proiectului de consultare publică națională privind viitorul României, rezultatele obținute, care o să fie prelucrate de o echipă de sociologi, vor fi puse la dispoziția publicului larg, dar și a celorlalte partide, în ideea că poate o să le vină “idei bune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.