Poemul Trilogia Cuvintelor de Constantin Rădoacă se lansează cu spectacolul Intersections, la...

Poemul Trilogia Cuvintelor de Constantin Rădoacă se lansează cu spectacolul Intersections, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de cultură sunt invitați mâine, 31 mai, de la ora 20.00, la lansarea volumului de poeme Trilogia Cuvintelor, eveniment ce va cuprinde și spectacolul Intersections, la Reflektor Venue.

Autorul volumului de poeme „Trilogia cuvintelor”, Constantin Rădoacă, s-a născut în Caransebeș, dar și-a petrecut copilăria și tinerețea în Timișoara, unde a absolvit Liceul C.D. Loga și Universitatea Politehnică. Deși a obținut diploma de inginer electrotehnist, lucrând o vreme în branșă, gândurile i-au zburat permanent spre marea lui pasiune, regia de teatru și film. Se stabilește în Capitală, unde urmează secția de regie film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Înca din facultate, devine colaborator, în calitate de asistent sau secund, al unor binecunoscuți regizori români de film, dar colaborează și la realizarea unor filme pentru cinematografia americană. Realizează sute de emisiuni TV de divertisment, inclusiv în calitate de director artistic al postului Antena 1. Este distribuit și ca actor în filme și spectacole de teatru. Pune în scenă, la teatre din București, diferite piese, inclusiv unele scrise de el însuși.


În urmă cu câțiva ani, simțindu-se atras atras de fenomenul religios, urmează Institutul Teologic, secția Teologie pastorală.

Pasionat de scris, este autorul a peste douăsprezece mii de pagini de poeme, romane, studii de filosofie, teologie, estetică etc., dar cu „Trilogia cuvintelor” este la prima apariție editorială. În această toamnă, speră să publice o carte dedicată maestrului Gheorghe Dinică, despre momente mai puțin cunoscute din viața marelui actor. Printre proiectele lui Constantin Rădoacă, revenit în orașul tinereții, se numără și înființarea unei școli de actorie de film pentru copii și adulți, care va purta numele lui Gheorghe Dinică, dar și realizarea, în Timișoara, cu resurse locale, a unor filme artistice și documentare.

Prin lansarea-spectacol a volumului Trilogia Cuvintelor, autorul, Constantin Rădoacă, vrea să producă în spectator noi emoții și trăiri interioare prin conceptul de Intersection.
Poemele din volum, recitate de voci cunoscute ale scenei românești cum ar fi Constantin Cotimanis, Eugenia Șerban, Damian Oancea, Florian Ghimpu, George Găină, alcătuiesc impreună cu imaginile insolite, montate de George Găină, și cu muzica originală, compusă de Ilie Stepan, Viorel Screciu, Varadi Ludovic și Dan Tache, un film puternic emoțional încercînd să-l facă pe spectator să trăiacă complet actul artistic de creație. Intrarea la eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.