Polonezii au dominat Campionatul European de 24 Ore Alergare desfășurat pe malul...

Polonezii au dominat Campionatul European de 24 Ore Alergare desfășurat pe malul Begăi. Pe ce poziții s-au clasat sportivii autohtoni

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / S24H

Capitala Banatului a fost capitala alergătorilor în weekend. Campionatul European de 24 Ore Alergare, organizat în premieră în România a fost un succes. Cele mai bune rezultate obținute în competiția desfășurată în cadrul inedit al Parcului Copiilor din Timișoara le-au aparținut sportivilor din Polonia. Andrzej Radzikowski și Patrycia Bereznowska au reușit să parcurgă cei mai mulți kilometri.

În ceea ce privește sportivii autohtoni în competițiile individuale.


Cei mai bine clasați au fost Mara Alexandra Guler-Cionca, locul 15 la feminin, în timp ce Florin Sebastian Ioniță a fost al 22-lea între băieți. Campionul Radzikowski a parcurs 265,41 km în cele 24 de ore de alergare. Conațianala sa Bereznowska a atins cota 243,35 km. Podiumul la masculin a fost completat de francezul Stephane Ruel și lituanianul Aleksandr Sorokin.

În competiția pe echipe Franța și-a adjudecat prima poziție la masculin, urmată de Marea Britanie și echipa Germaniei. La feminin tot Polonia a fost prima, argintul le-a revenit nemțoaicelor, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Regatului Unit, deși aceasta a numărat doar trei componente. România nu a prins Top 10 nici aici. Locul 11 a fost ocupat în clasamentul final general la masculin, respectiv locul 12 la feminin.

Rezultatele complete ale competiției de alergare continentale desfășurată sub egida IAU și aflată la cea de-a 24-a ediție, prima dată în România, pot fi vizualizate AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.