Premieră la Teatrul Național Timișoara. „Mata Hari”, un one woman show

Premieră la Teatrul Național Timișoara. „Mata Hari”, un one woman show

0
DISTRIBUIȚI

Sala Studio „Uţu Strugari” a teatrului naţional timişorean găzduieşte în această seară, de la ora 19.00, un nou one woman show, „Mata Hari” de Crista Bilciu. Spectacolul, creat şi interpretat de actriţa Roberta Popa Ionescu deschide o nouă pagină din seria spectacolelor de interpret oferite de teatrul naţional unui public care doreşte să interacţioneze cu actorul, să-l întâlnească în laboratorul de creație în care acesta își asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât și construcția personajului.

Spectacolul se construiește în jurul celebrei dansatoare Mata Hari, un personaj care a exercitat o fascinație extraordinară.


Misterul care îi înconjoară viața și moartea a traversat anii, îmbogățindu-se mereu și mereu.

Într-un one-woman show tulburător și complex, Roberta Popa Ionescu reface traseul acestei femei care și-a depășit epoca. Între jurnal poetic și documentar, Mata Hari reconstituie tabloul unei vieți în care istoria „mică”, personal, și istoria „mare”, a tulburatului început de secol XX, se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal. Echipa de creație a spectacolului este completată de scenografa Geta Medinski, conceptul video îi aparține lui Sebastian Hamburger, iar coregrafia este semnată de Mirabela Zonai.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată duminică, 20 mai.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.