Prima etapă de dezinsecție la Timișoara încă nu s-a terminat. Care este...

Prima etapă de dezinsecție la Timișoara încă nu s-a terminat. Care este motivul și cum acționează mașinile VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

Prima etapă de luptă cu țânțarii nu s-a terminat încă la Timișoara, la o săptămână de la momentul în care a început dezinsecția, după ce primăria a atribuit direct aceste servicii, până la începerea licitației.

Noaptea trecută, o mașină a firmei din Arad care stropește împotriva țânțarilor și a insectelor a putut fi observată pe o stradă din oraș “în acțiune”, în spatele acesteia împrăștiindu-se o “ceață” care se întindea pe câțiva zeci de metri.

Farkas Imre, viceprimarul Timișoarei, ne-a declarat că în weekend nu s-a stropit pentru că a plouat, astfel că operațiunea de dezinsecție a fost reluată luni în zonele în care mașinile nu au ajuns încă.

“Se continuă operațiunea de dezinsecție începută săptămâna trecută. A plouat în weekend, plus că evităm să dăm pentru că este multă lume afară, nu vrem să fie neplăceri. Vom continua până se termină primul ciclu, să completăm orașul. Specialiștii spun că trebuie să fie o pauză de 14 zile între cicluri. Dacă am început în data de 2 mai, înainte de Rusalii ar trebui să terminăm cu a doua etapă. Se va stropi de două ori, iar un ciclu înseamnă tot orașul.


După ce acoperim tot orașul, unde mai este nevoie, parcuri de copii sau malurile Begăi, mai dăm încă o dată. Aparatele cu care mașinile stropesc au o rază de acțiune destul de mare, acoperă până în 120 – 150 de metri în diagonală. Firma are un aparat eficient, așa am observat, iar oamenii sunt profesioniști”, a afirmat Farkas Imre.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, valoarea contractului de achiziție directă pentru efectuarea dezinsecției este până în suma de 30.000 de euro, fără TVA. Firma care va stropi împotriva țânțarilor are sediul în Arad.

Serviciile de dezinsecție sunt atribuite provizoriu firmei arădene, până când se va finaliza licitația publică postată pe SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 30 mai, urmând ca acestea să fie evaluate până în 29 noiembrie. Contractul pentru prestarea serviciilor de dezinsecție și deratizare ar urma să fie semnat pe patru ani.

Imaginile cu dezinsecția pot fi urmărite aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.