Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș se „bat” pe Spitalul CFR. Ce...

Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș se „bat” pe Spitalul CFR. Ce le-a solicitat Ministerul Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

Atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș doresc să ia în administrare Spitalul CFR, pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl transfere către autoritățile locale sau județene.

Astfel, în plenul Consiliului Local Timișoara de vineri, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre privind emiterea „acordului de principiu pentru preluarea în administrare a Spitalului Clinic CF Timișoara, situat în Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 13 -15”.

Primarul Robu le-a explicat consilierilor locali faptul că “este o aprobare de principiu. Trebuie să comunicăm Ministerului Transporturilor dacă suntem interesați să preluăm Spitalul CFR, preluarea se va face după ce avem toate datele, CF-ul, active, pasive și toate condițiile de preluare, atunci vom afla dacă se merge mai departe pe drumul acesta, care la ora actuală este o intenție a ministerului de a transfera spitalele CFR către municipalități”.

Astăzi, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că și aleșii județeni vor vota un astfel de proiect la sfârșitul lunii mai.


De altfel, șeful CJ Timiș spune că există interes pentru preluarea Spitalului CFR, care ar urma să fie trecut în coordonarea Spitalului Județean Timișoara.

„Se discută preluarea Spitalului CFR. Am și primit o adresă oficială din partea Ministrului Transporturilor pentru preluarea Spitalului CFR, ținând cont că este prins în cadrul proiectului privind descentralizarea. Am avut discuții cu Direcția de Sănătate Publică, cu spitalul județean, cu conducerea Spitalului CFR și vreau să spun că în cadrul ședinței consiliului județean din data de 30 mai vom introduce această adresă, pentru că, până la urmă, pentru a acorda un vot de principiu, la preluarea Spitalului CFR este nevoie și de un acord din partea consiliului județean. La momentul acesta se discută de oportunitate. Un aviz de principiu pentru oportunitate, nu este nimic ieșit din comun. Se face o analiză și la nivelul județului, și la nivel local, și la nivel ministerial unde se pretează cel mai bine să meargă această locație. În urma discuțiilor avute cu cei de la spitalul județean, există din punctul nostru de vedere posibilitatea preluării acestui spital și trecerea lui în coordonarea spitalului județean astfel încât să extindem domeniile medicale care nu se regăsesc în cadrul spitalului județean. Un domeniu important este cel al recuperării medicale, un domeniu pe care nu-l are spitalul județean, dar îl are Spitalul CFR este Oftalmologia adulți. Există discuții de preluare de ambele părți, acolo unde oportunitatea va arăta clar, în acea direcție va merge Spitalul CFR”, a explicat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.