Primăria Timișoara plănuiește realizarea primelor parcări supraterane între blocuri. De ce se...

Primăria Timișoara plănuiește realizarea primelor parcări supraterane între blocuri. De ce se mișcă încet SDM

0
DISTRIBUIȚI

parcare piata 700

Primele parcări supraterane între blocuri din Timișoara, cu două niveluri, ar putea fi realizate chiar în acest an dacă SDM (n.r. Societatea de Drumuri Municipale) s-ar mobiliza. Cel puțin asta susține Nicolae Robu, care a anunțat, ieri, că cele trei parcări ar urma să fie construite în Calea Martirilor și în Calea Lipovei.

„O să căutăm soluții de a ajunge mai repede să executăm acele parcaje supraterane între blocuri, multinivel, cu două niveluri mai bine zis. SDM are inclusiv atelier de proiectare și, prin urmare, o să forțez atitudinea lor, trebuie să se concentreze, să-și angajeze oameni în plus dacă mai trebuie, să folosească acest atelier, pentru că dacă ne apucăm acum să facem licitație pentru studiul de fezabilitate, pentru proiect tehnic și după aceea să executăm obiectivul, păi trecem în anul 2019.


Eu vreau ca aceste parcaje, parter plus un etaj, să fie făcute încă în acest an. Dar pentru asta trebuie ca SDM-ul să proiecteze ea însăși parcajele respective, ca să se câștige timpul care ar fi consumat cu procedurile de achiziție publică”, a explicat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu spune că a discutat cu directorul SDM, care i-a transmis că angajații din atelierul de proiectare sunt prea puțini, astfel că nu fac față solicitărilor.

„Au un atelier de proiectare și fac proiecte pentru diverse intervenții pe care le avem în oraș, dar mi s-a transmis că nu fac față, că nu au forțe suficiente. Trebuie să-și sporească forțele, este foarte, foarte important să putem merge în ritm mai alert cu toate aceste lucrări de creștere a confortului nostru în oraș. I-am cerut directorului SDM să mai caute oameni. În fine, problema lui cum se organizează, eu nu sunt supradirector la SDM, dar el, ca director, trebuie să găsească o soluție. Dorim să realizăm trei parcări: două pe Calea martirilor și una în zonei străzii Liniștei. Proiectele sunt nesemnificativ diferite, în momentul în care s-a făcut un proiect, diferențele pot fi minore la celelalte. Depinde de locul pe care-l avem disponibil în diversele zone, de geometria locului pe care-l avem disponibil”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.