Primarul Robu, atacat în urma sondajelor despre persoanele din alte județe: “Mi...

Primarul Robu, atacat în urma sondajelor despre persoanele din alte județe: “Mi s-a spus să mă duc la Bocsig, că sunt vinitură”

0
DISTRIBUIȚI

Nu puțini au fost internauții foc și pară pe Nicolae Robu, care a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, două sondaje cu privire la persoanele din alte județe care locuiesc în Timișoara și nu contribuie cu nimic la bugetul local. Primarul Timișoarei a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit tot felul de comentarii critice.

“Am văzut tot felul de ieșiri, nu am fost de acord niciodată cu atitudinile foarte fundamentaliste ale unor timișoreni, foarte puțini la număr, care invocă spiritul Timișoarei, dar nu trăiesc în spiritul Timișoarei. Dar nu pot fi de acord nici cu atitudinea unor noi cetățeni care vin și aruncă cu o aroganță incredibilă texte de genul “ar fi vai de voi, timișorenii vechi, dacă nu am veni noi să asigurăm dezvoltarea orașului”. Și eu am fost la o anumită vreme nou cetățean al Timișoarei. Eu am venit în Timișoara pentru calitățile Timișoarei și cred că și noii cetățeni de azi vin în Timișoara pentru calitățile Timișoarei. Vin investiții în Timișoara pentru calitățile Timișoarei și apoi datorită acestor investiții, care au la bază calitățile Timișoarei, se deschid oportunități de venire în Timișoara a unor noi cetățeni și e nevoie de venirea a cât mai mulți noi cetățeni în Timișoara.


Asta e ordinea logică a lucrurilor, nu invers”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a povestit că unii dintre internauții revoltați i-au transmis “să mă duc la Bocsig (n.r. localitatea din județul Arad în care s-a născut Nicolae Robu), că sunt vinitură. Da, sunt vinitură, iar timișorenii cei mulți au făcut dovada că acceptă noii cetățeni alegându-mă pe mine ca primar al lor”.

Nicolae Robu a mai precizat că le înțelege pe persoanele venite în Timișoara și a depănat amintiri din studenție, când a fost nevoit să locuiască în gazdă și să-și cumpere linguri sau furculițe.

“Eu am aceeași experiență ca și ei, am venit în Timișoara. Știu cât e de greu să ajungi la 23 de ani singur într-un oraș mare, venit de la țară, de exemplu, cum am venit eu, să pleci, îți iei o gazdă. Am stat în condiții foarte modeste în gazdă, să pleci la drum, să începi să-ți cumperi linguri, furculițe, cuțite, farfurii și toate cele. De aici am plecat eu. Acum gazdele îți cam oferă totul, nu mai trebuie să cumperi. Era o casă unde stătea proprietarul și o construcție anexă, cu intrare separată, unde stăteam eu. Știu cât de greu este pentru acești tineri și e de admirat că vor să-și facă un rost în viață, nu vin să fure, ci să muncească cinstit în Timișoara”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că este normal ca o administrație publică locală să știe câte persoane trăiesc într-un oraș și a anunțat că va gândi un mecanism pentru a afla care este populația exactă.

“Nu ar fi normal să știm câte mașini sunt în Timișoara ale persoanelor care trăiesc în Timișoara? Nu e normal să trăiești aici și să ai domiciliul în altă parte. O să gândim un mecanism prin care să aflăm care e populația orașului. Nu am o idee acum cum vom face exact. Eu presupun că sunt aproximativ 100.000 de persoane care trăiesc în Timișoara și nu sunt luate în nicio evidență. În Germania, în cinci zile dacă nu te anunți la autorități, e jale. Nu ești lăsat să trăiești într-o localitate fără să se știe de tine că ești acolo. Vom găsi un mecanism”, a mai declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.