Primarul Robu, după ce Ministrul Apelor a spus că s-a pus căruța...

Primarul Robu, după ce Ministrul Apelor a spus că s-a pus căruța înaintea boilor în problema vaporașelor: “Am făcut ce trebuia pentru a aduce României 6 milioane de euro”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la PNL Timiș, că l-au surprins declarațiile făcute, ieri, de ministrul Apelor și Pădurilor pe tema celor șapte vaporașe cu care nu ne putem plimba pentru că nu a fost înființată Administrația Canalului Bega. Ioan Deneș a afirmat că “s-a pus căruța înaintea boilor” în problema vaporașelor și a acuzat municipalitatea că a informat Guvernul despre această situație de abia anul trecut.

“M-au surprins acele declarații, în condițiile în care domnul ministru s-a comportat cordial cu mine, nu ne-am cunoscut până acum. Primăria Timișoara a făcut exact ce trebuia să facă pentru a aduce României șase milioane de euro (n.r.


banii primiți prin proiectul european de reabilitare a malurilor Begăi), adică fără nicio legătură cu înființarea acelei autorități de administrare a căii navigabile a canalului Bega. Am cumpărat vaporașele pentru a putea beneficia de cele șase milioane de euro, iar vaporașele trebuia să fie cumpărate până în data de 20 iunie 2016 de către primărie. Asta era obligația impusă de finanțator. Cine ar fi stat să creeze Administrația Căii Navigabile și să piardă fondurile? Nimeni nu ar fi făcut așa ceva”, a afirmat, astăzi, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că ministrul Apelor nu a fost în temă cu privire la acest subiect, declarând că se fac demersuri către Guvern pentru înființarea Administrației Canalului Bega de cel puțin doi ani și jumătate.

“Presupun că domnul ministru nu era în temă cum stau lucrurile și a preluat un clișeu folosit de PSD în ultimii doi ani de zile. De cel puțin doi ani și jumătate am făcut demersuri către Guvern. Domnul ministru, cu tot respectul, și-a început mandatul foarte devreme, noi facem demersuri de o grămadă de vreme. Nu doar că am vorbit, dar am adrese scrise făcute față de toată lumea”, a mai declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a avut obligația de a cumpăra din fonduri proprii șapte vaporașe în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi. Termenul până la care vaporașele ar fi trebuit să navigheze pe Bega a fost prelungit cu încă șase luni, până în data de 1 iunie. În cazul în care nu s-ar fi obținut această prelungire, Primăria Timișoara ar fi fost pusă în situația de a returna banii primiți pentru derularea proiectului, aproximativ șase milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.