Primarul Robu, după ce a propus ca cei din alte județe să...

Primarul Robu, după ce a propus ca cei din alte județe să nu mai parcheze între blocuri, în Tmișoara: “Problema e că se stă pe scară largă în chirie fără contract”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu s-a ținut de cuvânt, iar aseară, pe pagina sa de Facebook, a lansat un sondaj cu privire la faptul că intenționează să propună ca locurile de parcare amenajate între blocuri să fie date gratuit doar celor cu domiciliul stabil sau flotant în Timișoara. Persoanele din alte județe ar urma să parcheze unde pot.

“Noii cetățeni trebuie să înțeleagă că au datorii, chiar obligații față de orașul care-i adoptă cu atâta generozitate. Prima datorie, obligație, chiar, este să-și facă mutație de domiciliu în buletin, iar a doua, să-și transcrie mașinile pe Timișoara. Nu este corect față de oraș, nu este corect față de timișorenii contribuabili la bugetul local, ca ei să folosească zi de zi tot ce le oferă orașul, realizat pe banii acestora, să uzeze drumurile, să folosească parcările dintre blocuri etc., dar să plătească diversele taxe comunitare în alte localități”, explica Nicolae Robu, pe Facebook.

În această dimineață, primarul Timișoarei a revenit cu o nouă postare pe rețeaua de socializare, precizând că “ieri, prin postarea cu titlul “sondajul nr.


17 pe 2018”, am explicat că Timișoara are nevoie de noi cetățeni, care să-i susțină ritmul excepțional de dezvoltare, dar că aceștia trebuie să devină și contribuabili la bugetul local, pentru a beneficia egal cu ceilalți de infrastructura realizată pe bani locali”. În final, Nicolae Robu i-a rugat pe internauți să bifeze dacă doresc ca noii cetățeni “să plătească și ei” sau “ei să nu plătească”. În doar câteva ore, aproape 4.000 de persoane au răspuns la sondajul lansat pe Facebook.

Ulterior, după ce a observat valul de reacții creat de sondajul pe care l-a lansat pe rețeaua de socializare, Nicolae Robu a revenit cu o nouă postare, precizând că nu puține sunt persoanele din alte județe care stau în chirie fără contract.

“Așa cum am anticipat la conferința de presă de vineri, subiectul “deveniți timișoreni cu acte-n regulă” agită spiritele. Fiind uluit de reacțiile unora la niște lucruri de bun simț elementar și având în vedere că, de fapt, problema cheie în toată discuția este că se stă pe scară largă în chirie fără contract, întreb: Vi se pare corectă exigența mea ca noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timisoara?”, a scris Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.