Primarul Robu, explicație pentru “ceața” lăsată de mașinile care efectuează operațiunea de...

Primarul Robu, explicație pentru “ceața” lăsată de mașinile care efectuează operațiunea de dezinsecție la Timișoara: “E o tehnologie nouă”

0
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

Nicolae Robu a oferit detalii despre operațiunea de dezinsecție, care a început la sfârșitul lunii mai la Timișoara. Primarul a explicat că a fost finalizată prima etapă, fiind stropit împotriva țânțarilor și a altor insecte în majoritatea zonelor din oraș.

“În ceea ce privește dezinsecția, prima trecere e făcută. S-a dat cu substanțe peste tot, de miercuri, 2 mai, până marți, 8 mai. În Steaua, Chișoda s-a stropit parțial, pentru că a început ploaia.


Nu se dă a doua oară peste tot, pentru că prognoza meteo arată că nu e vreme potrivită pentru asta, dar probabil că pe săptămâna viitoare va fi și o a doua trecere”, a detaliat Nicolae Robu, ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit primarului Timișoarei, firma din Arad care stropește împotriva țânțarilor folosește o tehnologie nouă, “mai eficientă și mai puțin poluatoare, că și aceste substanțe poluează, până la urmă. Se cheamă termonebulizare. E cu consum redus de chimicale, este o metodă mai ecologică”.

Practic, din cauza acestei noi tehnologii s-a creat “ceața” densă care a putut fi văzută în spatele mașinilor care au efectuat operațiunea de dezinsecție. Potrivit specialiștilor, termonebulizatorul este un echipament de dezinsecție ce pulverizează ceață caldă sub formă de fum.

Serviciile de dezinsecție sunt atribuite provizoriu firmei arădene, până când se va finaliza licitația publică postată pe SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 30 mai, urmând ca acestea să fie evaluate până în 29 noiembrie. Contractul pentru prestarea serviciilor de dezinsecție și deratizare ar urma să fie semnat pe patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.